18 Mayıs 2024 Cumartesi

KESK: Onurlu ve güzel bir gelecek için birlikte mücadele edelim

KESK İstanbul Şubeler Platformu, KHK ile ihraç edilenlerin geri dönmesi talebiyle yaptığı eylemde kamu emekçileri ve toplumun tüm kesimlerine onurlu ve güzel bir gelecek için mücadele çağrısı yaptı.
 

KESK İstanbul Şubeler Platformu, KHK ile ihraç edilen emekçilerin işe iadeleri talebiyle bir kez daha Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi önünde açıklama yaptı. 

Açıklama yapan Özlem Tolu, 20 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL'in ardından 730 gün boyunca çıkarılan 32 KHK ile yaklaşık 126 bin kamu emekçisinin ihraç edildiğini hatırlattı. 

'OHAL KALDIRILDI AMA DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMADI'
Ayrıca bu süreçte 107 kanunda değişikliğinin yapıldığını da kaydeden Tolu, OHAL'in kaldırılmasının ardından da durumun değişmediğini, hukuksuzluğun her alanda sürdüğünü söyledi. Tolu, "HukuksuzIuk her alanda devam etti. İnsanların tüm anayasal hakları ayaklar altına alındı, en temel insan hakları bile kullanılamaz hale geldi. Sırf AKP hükümetini yada karar alıcıları eleştirdi diye ya da güncel politikalarına dair fikir beyan etti diye yüzlerce kişi cezaevlerine konuldu. Ülkenin seçilmiş belediye başkanları halk iradesi hiçe sayılarak görevden alındı yerlerine kayyum atandı.Yüzlerce siyasetçi ceza evlerinde, milletvekilleri tutuklu, parti başkanları tutsak" dedi. 

Özellikle emek alanının tarumar edildiğini vurgulayan Tolu, emekçilerin bedel ödeyerek kazandığı tüm haklarının gas edildiğini belirtti.

Açlık ve yoksulluğun arttığını söyleyen Tolu, "Yağmur gibi yağan zamlar, her gün artan vergiler ve ekonomik krizin yıkıcı etkisi toplumda kendini kadına çocuğa, doğaya ve kendi bedenine şiddetle gösteriyor" dedi. Antalya ve Fatih'te yoksulluk nedeniyle yaşanan intiharları hatırlatan Tolu, şöyle devam etti: "Bu yaşananlar şunun göstergesidir; Türkiye yeni rejime geçtiğinden beri bir türlü normalleşemiyor. Ekonomisini dış politikasını tek adama bağlayan sistem ne istikrar, ne güvenlik, ne de barış getiriyor. Demokrasiyi ise bütünüyle yok ediyor."

"Kamu alanında yıllardır dönüşüm reform diye cilalanarak hayata geçirilen tüm düzenlemelerin faturasının sadece biz kamu emekçileri değil eşit, tarafız, parasız bir kamu hizmeti alma hakkı ortadan kaldırılan tüm vatandaşların ödediğini biliyoruz" diyen Tolu, kamunun hakları için mücadele eden KESK'lilerin kamu alanından uzaklaştırılmasının aslında halkın nitelikli kamu hizmeti alamsının engellenmesi anlamına geldiğine işaret etti.

Tolu, kamu emekçilerini onurlu mücadelelerine destek vermeye çağırdı ve ekledi: "Demokrasiyi birlikte tesis edeceğiz ve mutlaka kazanacağız diyerek mücadeleye devam çağrısı yapıyoruz. Elbette işinden ekmeğinden edilen arkadaşlarımızın tamamı işine geri dönene kadar meydanlarda olacağız. Asla boyun eğmeyeceğiz."