16 Eylül 2024 Pazartesi

KESK: OHAL yeni yasalarla sürdürülüyor

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Kadıköy'de yaptığı eylemle, OHAL'in yeni yasal düzenlemelerle sürdürüldüğünü belirtti.
KESK İstanbul Şubeler Platformu, OHAL kararnameleri ile işten atılan KESK'lilerin işe geri alınması talebiyle Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.
 
"İşimizi geri alacağız" yazılı pankartın açıldığı eylemde konuşan Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Şube yöneticisi Görkem Doğan, OHAL'in kaldırılmasına karşın başka yasa tasarısıyla OHAL uygulamalarının sürdüğünü belirtti. Doğan, Ceylanpınar'da polislerin öldürülmesi ve Suruç katliamıyla karanlık bir sürecin başladığını ifade eden Doğan, Türkiye'nin demokrasi liginden Ortadoğu devletleri ligine geçtiğini söyledi.
 
Eylemde basın açıklamasını ise KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ata Esen okundu. İki yıl sonra OHAL'in kalkmasına karşın yeni rejimin de anayasal olmadığını belirtilen Esen, OHAL sonrasına dair yeni kanun düzenlemesinin Türkiye'de hukuk devletine son vereceği söylendi.
 
OHAL kararnameleri ile yaklaşık 135 bin kişinin ihraç edildiğini hatırlatan Esen, 701 sayılı KHK ile gerçekleşen ihraçlarda "kurum kanaati" ve sosyal medya paylaşımlarının temel kriter olduğuna dikkat çekildi.
 
Devlet Denetleme Kurulu'na sendika yöneticilerini görevden alma yetkisi verilmesine tepki gösteren Esen, Çorlu ve Yatağan'da yaşanan iş cinayetlerine değindi. Esen, bunların tek adam rejiminin doğal sonuçları olduğu kaydedildi.