18 Mayıs 2024 Cumartesi

KESK İzmir Şubeler Platformu: Bütçeden kamu hizmetlerine ayrılan pay artırılsın

KESK İzmir Şubeler Platformu 2021 bütçesine ilişkin açıklama yaparak, bütçeden kamu hizmetlerine ayrılan payın artırılsın talep etti.

KESK İzmir Şubeler Platformu "Halktan, emekten yana bir bütçe, insanca yaşamaya yetecek bir gelir ve güvenceli çalışma istiyoruz" diyerek Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Eylemde, "Sermayeye değil emekçiye bütçe", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz", "Güvenceli iş güvenceli gelecek istiyoruz" sloganları atıldı.

Açıklamayı okuyan Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Necip Vardal, "Ülke olarak salgın karşısında çok daha olumsuz bir tablo ile karşı karşıya kalmamanın, başta dar gelirliler olmak üzere tüm vatandaşların sağılığının korunmasının yolu bütçeden kamu hizmetlerine ve yatırımlarına ayrılan payın artırılmasından geçmektedir" diye konuştu.

KESK olarak halktan, emekten yana bir bütçe istediklerini vurgulayan Vardal mücadele çağırısı yaparken taleplerini şu şekilde sıraladı:
Bütçe hakkımız önündeki engellerin kaldırılmasını,
Ülke kaynaklarının kullanılmasında herkese ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir, anadilinde bir kamu hizmeti sağlanmasına öncelik verilmesini,
Kamu hizmetlerine ve yatırımlarına bütçeden ayrılan payın artırılmasını,
İş güvencemizi ortadan kaldırmayı hedefleyen her türlü güvencesiz istihdam uygulamasına son verilmesini, herkese güvenceli iş ve güvenli gelecek sağlanmasını, OHAL KHK’leri ile hukuksuz bir şekilde işinden ekmeğinden edilmiş olan KESK’Lİ ihraçların derhal işlerine iade edilmesini,
Kıdem tazminatı fonu, zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) dayatmalarından vazgeçilmesini istiyoruz.