18 Mayıs 2024 Cumartesi

KESK İstanbul Şubeler Platformu: İşimizi geri istiyoruz

OHAL kararnamesi ile ihraç edilen KESK üyeleri Kadıköy'de yaptıkları eylem ile işlerini istedi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, OHAL kararnameleri ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri iade edilmesi talebiyle Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi'nde basın açıklaması yaptı.

"KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartının açıldığı eylemde "Haksız, hukuksuz KHK ile ihraç edildim" yazılı dövizler taşındı. "İşimizi geri alacağız", "Direne direne kazanacağız", "Patronlara değil emekçiye bütçe" sloganlarının atıldığı eylemde  basın açıklamasını Eğitim-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Mesut Mike okudu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yayınlanan 36 OHAL kararnamesi ile 160 bin kişi gözaltına alındı, 70 binden fazla kişi tutuklandı ve devlet kurumlarından 136 bin 49 kişinin ihraç edildiğini belirten Mike, 3 bin 46 kurum ve kuruluşun kapatıldığını söyledi.

Son 3 yılda KESK'e bağlı sendikalardan 4 bin 283'ü OHAL KHK'leriyle ve 487'si Yüksek Disiplik Kurulu kararlarıyla olmak üzere 4 bin 770 KESK'linin çalışma hakkı gasp edilerek ihraç edildiğini belirten Mike, "KESK her türlü baskıya, engellemeye rağmen herkese güvenceli iş güvenli gelecek talebinden taviz vermeyen kamu emekçilerinib iricik mücadele örgütüdür. İhraç edilen arkadaşlarımız tekrar görevlerine dönünceye kadar iş, ekmek ve onur mücadelemizden taviz vermeyeceğiz" dedi.