6 Mayıs 2024 Pazartesi

KESK: İş, ekmek ve onur mücadelemizden taviz vermeyeceğiz

OHAL kararnameleri ile ihraç edilen KESK üyeleri, Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi önünde yaptığı eylemde, "İhraç edilen arkadaşlarımız tekrar görevlerine dönünceye kadar iş, ekmek ve onur mücadelemizden taviz vermeyeceğiz" denildi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, OHAL kararnamesi ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işe geri alınması ve hukuksuzluklara son verilmesi talebiyle Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi önünde basın açıklaması yaptı.

"KHK'lar gidecek biz kalacağız" yazılı pankartın açıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Abuzer Aslan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yayınlanan 36 OHAL kararnamesi ile 136 bin 49 ihraç kişinin ihraç edildiğini hatırlattı.

Son üç yılda KESK'e bağlı sendikalara üye 4283'ü OHAL kararnameleri ile 487'si Yüksek Disiplin Kurulları kararlarıyla olmak üzere 4770 KESK'linin çalışma hakkı gasp edilerek ihraç edildiğini söyleyen Aslan, "OHAL Komisyonu kararıyla 439 arkadaşımız görevlerine iade edilirken 1106'ünün başvurusu ret edilmiştir. Halen 2744 dolayında üyemiz ise başvurularının ele alınmasını beklemektedir" diye kaydetti.

Elazığ merkezli depremde yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ileten Aslan, "Depremin değil çürük bina öldürdüğü net olarak gördük. Elazığ'da meydana gelen deprem aslında başka depremleri de görmemize vesile oldu. Başkentgaz'dan Kızılay'a, Kızılay'dan Ensar Vakfı'na, Ensar Vakfı'ndan Türken Vakfı'na gönderilen paranın, son durak olarak ABD'de olduğunu görüyoruz. Yani bizim vermiş olduğumuz vergilerin yandaş tarikatlara ve vakıflara gittiği ortaya çıktı" diye belirtti.

Aslan konuşmasını şöyle sürdürdü: "İşsizlik fonu patronlara aktarılıyor, devlet bütçesi savaşa ve saray harcamalarına gidiyor. Bir avuç insanı, zengin etmek için milyonları yoksullukla, açlıkla ve ölümle sınıyorlar. Tüm bunları yaparken çok rahatlar çünkü çok iyi biliyorlar kendilerine kimse dokunamaz. Bizler KESK olarak bunları her yerde dile getireceğiz. Ta ki tüm yapılanların hesabı sorulsun, mutlaka bunların hesabını bu halka verecekler. İlkokul yıllarında Kızılay zarfına az para koyarken diye utanırdık. Kızılay'ı soyarken hiç utanmıyorlar."

KESK'in her türlü baskıya, engellemeye rağmen 'herkese güvenceli iş güvenli gelecek' talebinden taviz vermeyen kamu emekçilerinin mücadele örgütü olduğunu vurgulayan Aslan, "İhraç edilen arkadaşlarımız tekrar görevlerine dönünceye kadar iş, ekmek ve onur mücadelemizden taviz vermeyeceğiz" dedi.