18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kesik'in derhal serbest bırakılması istendi

Belgeselsi ve görüntü yönetmeni Koray Kesik'in sinemacı olduğunu ve asla yalnız olmadığını kaydeden arkadaşları, "Koray'ın gözaltına alınmasını, arşivine el konulmasını asla kabul etmiyoruz ve derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

İzmir'de 2 Mayıs'ta gözaltına alınan belgeselci ve görüntü yönetmeni Koray Kesik'in çalışma arkadaşları, Taksim İstiklal Caddesi Anzavur Pasaşı'nda bulunan Karşı Sanat Çalışma Galerisi'nde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, belgesel sinemacılar Can Candan, İmre Azem, Çayan Demirel, Ümit Kıvanç, Sibel Tekin, Güliz Sağlam, Ayşe Çetintaş, Berke Baş'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Belgesel Sinemacılar Birliği'nin kurucularından belgesel sinemacı ve yapımcı Nalan Sakızlı, Kesik'in sanatın, doğanın ve insana dair her güzelliğin hem koruyucusu hem de takipçisi olduğunu dile getirdi. Sakızlı, "Bizler Koray'ın arkadaşları ve meslektaşları olarak, uzun süredir uygulanan baskı, sansür ve yasaklarla, bu ülkenin sanatına ve sanatçısına yapılanları yıkıcı ve kabul edilemez buluyoruz. Koray'ın gözaltına alınmasını, arşivine el konulmasını asla kabul etmiyoruz ve derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Koray, sinemacıdır ve asla yalnız değildir. Bir aradayız ve birlikte olmaya devam edeceğiz. Özgür sinema için dayanışmaya" dedi.