8 Eylül 2024 Pazar

KBG: Beyaz tülbent yaşam için

KBG, hapishane önlerinde şiddete uğrayan tutsak yakını kadınlar için eylem yaparak, "Herhangi bir kadına uygulanan şiddet hepimize uygulanmıştır" dedi.
Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG), hapishane önlerinde şiddete maruz kalan tutsak yakını kadınlarla dayanışma için Şişhane Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. 
 
"Yaşam için yaşama ses ver" pankartının açıldığı eylemde kadınlar beyaz tülbentler taktı. Sık sık "Ölümden değil, yaşamdan yanayız", "Beyaz tülbent yaşam için", "Barış için ısrar ediyoruz" sloganlarının atıldığı eyleme HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, HDP Kadın Meclisi İl Sözcüsü Aysun Çeper, SKM İstanbul Sözcüsü Ezgi Bahçeci de katıldı. 
 
Basın metnini okuyan Ezgi Bahçeci, Leyla Güven'in 190 gündür açlık grevinde olduğunu anımsattı, "Onun ardından cezaevinde başlayan açlık grevleri ise 5 ayı geçti. Özellikle tutuklu ve hükümlülerin durumları günden güne kötüleşirken Barış Anneleri beyaz tülbentleriyle yakınları, çocukları, sevdikleri için, onların yaşam hakkını savunmak için cezaevi önlerinde nöbet tutmaya, açıklama yapmaya koyuldular. Her fırsatta ‘kutsal annelik’ten bahsedenler ise, onlara gelince, şiddeti, tartaklamayı, yerde sürüklemeyi hakareti, başlarındaki tülbenti yasak etmeyi, 'çocuklarınızın hayatı için ses çıkarmanız terördür' demeyi reva gördü" dedi.
 
'BEYAZ TÜLBENT YAŞAM İÇİN'
 
Kadınların birlikte güçlü olduğunu ve herhangibir kadına uygulanan şiddetin aslında tüm kadınlara uygulandığını kaydeden Bahçeci, sözlerine şöyle devam etti: "Ve ses çıkarıyoruz: Beyaz Tülbent Yaşam İçin! Bu konuda yapılması gereken açık: Zaten yasalarımızda mevcut bir hak olan avukat görüşü, tutuklu veya hükümlüye tecrit uygulanmaması talebi karşılansın; ulusal ve uluslararası hukuk uygulansın; ölümü değil yaşamı tercih edelim; kadınlara cezaevi önlerinde, Koşuyolu Parkı’ndan Kuğulupark’a şehir meydanlarında uygulanan zulüm, tülbentlerine getirilen yasak ortadan kalksın!"