27 Nisan 2024 Cumartesi

KBDH: İsyanı büyüt kadın devrimine yürü

KBDH, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe ilişkin açıklama yaptı. Kadınlara 8 Mart günü alanları doldurma çağrısında bulunan KBDH, "Faşizm ve erkek egemen sistemden silahlarımızla hesap soralım" dedi.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Genel Konseyi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe ilişkin yaptığı açıklamada, kadınlara 8 Mart günü alanları doldurma çağrısında bulundu.

AKP-MHP faşizminin 22 yıllık iktidarında ezilenlerin, işçi sınıfının ve kadınların payına yoksulluk, şiddet ve katliamlar düştüğü belirtilen açıklamada, Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan maden katliamı hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi: "İnsanların, hayvanların ve doğanın geleceği kapitalizmin kar hırsıyla tehdit altındadır. Siyanür zehri, toprakla buluştuğu için bitkiler, insanlar ve bütün canlılar siyanürle buluşmanın ölümcül sonuçlarıyla karşı karşıya kalacaktır. Siyanürün Fırat Nehri'ne ulaşması durumunda Basra Körfezi'ne kadar uzanan bütün coğrafya bu katliamdan en ağır şekilde etkilenecektir."

'PATRİYARKAL KAPİTALİZME KARŞI İSYANI BÜYÜT'
AKP-MHP iktidarının hem sermayenin ihtiyaç duyduğu ucuz emek ihtiyacını karşılamak hem de ihtiyaç duyduğu toplumsal inşa için kadınlara yönelik saldırılarını sürdürdüğü hatırlatılan KBDH açıklamasında, "Kadına, aile dışında yaşam alanı bırakmayan erkek egemen faşist iktidar kindar ve dindar nesilleri yetiştirecek ailelerin kurulmasını sağlama hedefiyle, patriyarkal kapitalizmin en uyum içinde kendini yeniden üreteceği politikaları hayata geçirmeye çalışıyor. AKP-MHP faşizminin özgürlüğe, direnişe tahammülü yoktur. Halkların, işçi sınıfının, doğanın ve kadınların düşmanıdır. Özellikle kadın isyanına, kadın direnişine ve savaşçı figürüne karşı, siyasi ve askeri olarak sürekli saldırı halindedir. Bu nedenle sistematik olarak erkekliği beslemiş, kadın katillerine 'özgürlük' dağıtmaktan, işgal ettiği Kürdistan topraklarında katliamlar yapmaktan, taciz ve tecavüzleri meşrulaştırmaktan geri durmamıştır" denilerek, patriyarkal kapitalizme karşı isyanı büyütme çağrısı yapıldı.

'DİRENEN KADINLAR UMUT VE ÖZGÜRLÜĞÜ TEMSİL EDİYOR'
Erzincan/İliç'te işçileri katleden sermaye düzeninin kadın katillerini korumaya devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Pandora Kutusu'nun en dibinde umut ve özgürlük var. Umudu ve özgürlüğü direnen, mücadele eden kadınlar temsil ediyor. Dağlarda işgalci ordunun saldırıları karşısında elde silah savaşan kadın gerillalar, zindan karanlığında her türlü işkenceye karşı insanlık onurunu temsil eden devrimci kadınlar, gün doğumundan gün batımına kadar emeği sömürülen işçi kadınlar, sokaklarda emeğine ve bedenine sahip çıktığı için erkek devlet şiddetine maruz kalan kadınlar umut ve özgürlüğü temsil etmektedir. Umut ve özgürlük mücadelesi için geleceği yaratan bu kadınların ayak izlerini takip ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Faşizm ve erkek egemen sistemin göründüğü kadar güçlü olmadığı vurgulanan açıklamada kadınlara şu çağrıda bulunuldu: "Umut ve özgürlük mücadelesi veren kadınların kararlılığı faşizmi döktüğü kanda boğacaktır. Bu mücadele kararlılığıyla 8 Mart alanlarını dolduralım. Faşizmden ve erkek egemen sistemden silahlarımızla hesap soralım! Erkek egemenliği ve faşizme karşı isyanı büyüt! Kadın devrimine yürü!"