16 Eylül 2024 Pazartesi

Kayıp yakınları Vedat Aydın'ı andı

İHD ve kayıp yakınları tarafından kayıpların bulunması için yapılan eylemde, HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın anıldı.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" şiarıyla gerçekleştirdiği oturma eyleminde Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ı andı.
 
Eylemde konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun, Vedat Aydın'ın Kürt halkının tüm değerlerini koruyarak, her alanda savunan çok değerli bir insan hakları savunucusu olduğunu söyledi. Zeytun, "Dönemin karanlık güçleri, kontrgerillaları bu mücadelenin öncüllerini katlederek mücadeleyi bitireceklerini sanıyorlardı. Aradan 27 yıl geçti. Vedat Aydın belki fiziken aramızda değil ancak ruhen, düşüncesiyle, hafızasıyla adını aldığı bu salonda yaşıyor. Mücadelesini, değerlerini her alanda yaşatacağımızın sözünü veriyoruz. Kendisini saygı ve özlemle anıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
İHD Diyarbakır Şubesi Kayıplar Komisyonu Üyesi Avukat Hasan Yalçın ise bu haftaki basın açıklamasını okudu. Yalçın, "Vedat Aydın'ın mücadeleci tarzı ve kişiliği, aradan geçen 27 yıla rağmen biz insan hakları savunucularına, insan hakları ve hukukun üstünlüğünü sağlama mücadelemize güç vermektedir. Bu temelde Vedat Aydın'ı ve cenaze törenine katılıp çıkan olaylarda yaşamını yitiren yurttaşları saygıyla yâd ediyoruz" dedi.