5 Ekim 2024 Cumartesi

Karşıyaka Belediyesi emekçileri: Taleplerimiz karşılanıncaya kadar buradayız

Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi kamu emekçileri, geçmişe dönük alacakları için bugün de eylem yaptı. İmzalanan TİS hükümleri doğrultusunda haziran ayından bugüne kadar olan farkların ödenmesini isteyen belediye emekçileri, talepleri karşılanana kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

CHP'li Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan Tüm Bel-Sen 2 No'lu Şube üyesi kamu emekçileri, geçmişe dönük alacakları için eylemlerini sürdürüyor. Karşıyaka Belediyesi ile işyerinde örgütlü Tüm Bel-Sen 2 Nolu Şube arasında geçtiğimiz hafta 17 bin lira sosyal denge tazminatı üzerinden toplu sözleşme imzalanmıştı. CHP'li belediye yönetimi, yasal sınır olan 8 bin lira önerisinde ısrar ederken, belediye emekçileri yaptıkları eylemle 17 bin lira taleplerini kabul ettirmişti. Belediye emekçilerinin imzalanan TİS dolayısı ile Haziran'dan itibaren dört aylık TİS farkı alacağı bulunuyor.

'BİRLİKTE İKEN NE KADAR MORALLİ OLDUĞUMUZU GÖRDÜK'
Geriye dönük alacaklarının ödenmemesi nedeniyle tekrar eylemlerine başlayan belediye emekçileri, "Taleplerimiz kabul edilene kadar buradayız. İşçiler işten atıldı. Hem işçilerin hem memurların alacakları var" dedi.

'BU KRİZİ EMEKÇİLER YARATMADI'
Eylemde konuşan Tüm Bel-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Nihat Filiz, TİS'ten doğan alacaklarının ödenmediğini ifade ederek, "Bu krizin yaratıcısı işçi ve emekçiler değil. Eğer birlikte hizmet üreteceksek bizim alınterimizi günü gününe ödemelisiniz. Bizim ücretimizden başka gelirimiz yok. Aksadığı zaman yaşam ritmimiz bozuluyor. Büyük sorunlar yaşanıyor. Belediye Başkanını uyarıyoruz, bir an önce Karşıyaka emekçilerinin haklarını iade edin" dedi. İşten atılan Karşıyaka Belediyesi Kent AŞ. işçileri ile alacakları için mücadele eden belediye emekçileri birlikte halay çekti. Eylem pazartesi günü devam edecek.