29 Mart 2024 Cuma

Kamu emekçilerinin KHK'lere karşı mücadelesi sürüyor

KESK'in KHK'lere karşı mücadelesi sürüyor. "KHK'lar gidecek biz kalacağız" diyen kamu emekçileri,  "Mağdur olan ihraç kamu emekçilerinin mağduriyet giderilinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. 

KESK Adana Şubeler Platformu "KHK'lar gidecek biz kalacağız" şiarıyla basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Hüseyin Kaya, hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenemeyen, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonunun derhal lağvedilmesini istedi. 

Kaya, "Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmedir. Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi hak kayıpları karşılanmalıdır. Mağdur olan ihraç kamu emekçilerinin mağduriyet giderilinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.