7 Eylül 2024 Cumartesi

Kamu emekçileri CHP'li İzBB yönetiminin baskı ve tehditlerine rağmen eylemde

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kamu emekçileri, toplu sözleşmeden doğan haklarının gasp edilmek istenmesine karşı başlattıkları eylemleri sürdürüyor. Kamu emekçilerine eylemleri nedeniyle CHP'li yönetim baskı ve tehditler savururken, sendika yöneticisinin soruşturmaya çağrılmasına tepki gösterildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde (İzBB) çalışan kamu emekçileri özgür toplu sözleşme talebi ve toplu sözleşmeden doğan haklarının gasp edilmesine karşı mücadeleyi sürdürüyor. Kamu emekçilerinin hakları gasp eden CHP'li İzBB yönetimi, şimdi de tehdit ve baskılara başladı.

Dün iş yerleri olan hollere giriş esnasında yaşanan arbede ve Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Yöneticisi Salih Deniz Islakoğlu hakkında soruşturma başlatılmasına karşı kamu emekçileri bugün eylemlerini 1 Nolu Hol'de devam ettirdi.

"Grevli, özgür toplu sözleşme", "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Başkan masaya" sloganlarının atıldığı eylemde, Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Cevdet Keleş'in açıklama yaptı. Eyleme katılan kamu emekçileri, baskıları protesto etmek amacıyla ağızlarına siyah bant yapıştırdı, oturma eylemi yaptı.

'TUGAY GERÇEK DIŞI BEYANLARLA KAMU EMEKÇİLERİNİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR'
CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın emekçilerin kazanılmış haklarını gasp ettiği yetmiyormuş gibi, tehdit ve baskılarını sürdürmeye devam ettiğini söyleyen Keleş, "Gasp edilen haklarını geri almak için sendikal ve anayasal haklar çerçevesinde demokratik tepkilerini gösteren memurlara, kamu gücünü kullanarak soruşturma açacağını ve en ağır cezayı vereceğini ifade ediyor. Sayın Tugay bu açıklamaları ile soruşturmayı yürüten kamu görevlileri üzerinde en ağır cezanın verilmesini talep ederek baskı oluşturmak istiyor" dedi.

CHP'li İzBB Başkanı Tugay'ın gazetelere yalan beyanlar vererek kamu emekçilerini itibarsızlaştırmaya çalıştığına dikkat çeken Keleş, Tüm Bel-Sen ve belediyede çalışan kamu emekçilerinin amacının gasp edilen haklarını geri almak olduğunu vurguladı.

'İŞYERİNE POLİS ÇAĞIRIP EMEKÇİLERİ TARTAKLATAN SİZSİNİZ'
CHP'li belediye yönetiminin yıpratılmak istendiği söylemlerine tepki gösteren Keleş, "Sayın Tugay'a hatırlatmak isteriz, memurların sosyal denge tazminatını kurban bayramından önce kesen sizsiniz. Toplu sözleşme masasını kurmayarak ve sendikalarla görüşmeyerek emekçileri oyalayan sizsiniz. Bizim muhatabımız sizsiniz, toplu sözleşmeyi sizinle yapmak istiyoruz dememize rağmen, CHP izin verirse ben sizinle toplu sözleşme yapmak istiyorum diyerek memurları oyalayan sizsiniz. Memurlara sendikal haklarını kullandıkları için soruşturma açıp en ağır cezanın verilmesini isteyen sizsiniz, memurların sendikal faaliyetlerini engelleyerek güvenlik güçlerine darp ettiren sizsiniz. İş yerlerine polisi çağırarak emekçilere biber gazı sıktırıp tartaklatan sizsiniz. Sayın Tugay, sizi sendikal haklara saygı duymaya, emekçileri tehdit etmemeye, emekçilerin hakkını gasp ederek bozduğunuz iş barışını yeniden tesis etmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Yüksek enflasyon ve düşük ücretler nedeniyle AKP-MHP iktidarını eleştiren CHP'nin ikiyüzlü tutumunu ortaya koyan CHP'li İzBB Başkanı Tugay'ın kamu emekçilerine sosyal denge tazminatına 2 yıl zam yapmama önerisinde bulunduğunu hatırlatan Keleş, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı. "Sayın Tugay bu ülkede enflasyon yok mu? Hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı yok mu" diye soran Keleş, "Buradan çağrıda bulunuyoruz memurları enflasyona ezdirmeyin gelin toplu sözleşme masasını kurup sözleşmeyi imzalayalım" dedi.

'SORUŞTURMALARIN AMACI EMEKÇİLERİ  EYLEMLERDEN KOPARMAK'
Eylemlere katılan sendika üyeleri hakkında başlatılan soruşturmaların kamu emekçilerini yıldırma amacı taşıdığını söyleyen Keleş, "Sendikal ve anayasal haklarını kullanan emekçilerin önüne engeller dizenleri kınıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

İzBB'de çalışan kamu emekçileri, 1 Nolu Hol önünde yaptıkları açıklamanın ardından içeri girmeleri yasaklanan hol içinde yürüyüş düzenledi. Daha sonra ağızlarına siyah bant yapıştıran kamu emekçileri oturma eylemi yaptı.