18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kale Kayış patronu iftar verdi: Kucağında bebeği olan işçi eşine saldırı

Çalışanlarına iftar yemeği veren Kale Kayış patronu Faruk Dağlı'yla görüşmek isteyen işçiler ve aileleri, patron, oğlu ve korumalarınca darp ve tehdit edildi. Silivri'de hakları için direnişte olan Kale Kayış işçileri, aileleriyle birlikte patronla konuşmak için iftar yemeğine gitti. Ancak işçiler ve aileleri patron, patronun oğlu ve koruması tarafından saldırıya uğrayarak darp edildi.

Yemeğin ardından, patronla görüşmeye başlayan aileler zor durumda olduklarını ve taleplerinin karşılanmasını talep etti. Çözüm arayan işçi ailelerine sesini yükselten Dağlı'yı uyaran bir işçi tekme ve yumrukların hedefi oldu. Bu sırada odada bulunan bir kişi, eşinin dövüldüğünü alt kattaki sivil polislere bildirmek için alt kata indi ve bağırarak yardım istedi ancak karşılık bulamadı.

İşçilerin anlatımıyla, görüşme yapılırken odanın kapısını kitleten şirket patronu Dağlı, "Sizi Silivri'de yaşatmayacağım", "Hepiniz hainsiniz", "Bütün servetimi sizi mahvetmek için harcayacağım" diyerek hakaretler savurdu. Küfürlere maruz kalan kadınlardan birinin kucağında yedi aylık bebeği olduğu ve arbede sırasında bebeğe de darbe geldiği öğrenildi. Görüşmeye katılan işçi eşi olayı şöyle anlattı: “Çocuk var ne yapıyorsunuz dedim. Yedi aylık bebeğim kucağımda uyuyordu. Sonra Faruk beyin oğlu üzerime yürüdü, omzumdan itti, yedi aylık çocuğunla burada ne işin var dedi. Sen ne yapmaya çalışıyorsun deyince bana vurmaya çalışırken çocuğa tokat geldi. Odayı kapattılar, beş altı kişi eşime saldırdı.”

Olay sonrası Silivri Devlet Hastanesi'ne giden aileler, darp raporu alarak Silivri Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu.

Petrol-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Kale Kayış işçileri direnişlerinde 80. güne yaklaşıyorlar. Kötü çalışma koşullarına, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin olmayışına, iş kazalarında ölmemek, meslek hastalığına yakalanmamak için çalışmama haklarını kullanarak direnişe geçen Kale Kayış işçilerine dönük işverenin yaptığı hukuk tanımazlığa 20 Mayıs tarihinde yeni bir boyut eklendi” denildi.

Sendika, bugün saat 17:00'da Silivri Sahil Atatürk Heykeli önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapacağını duyurdu.