30 Mart 2026 Pazartesi

Kagar Operasyonu'na karşı eylemler yapıldı

Kagar Operasyonuna Karşı Acil Kampanya Komitesi'nin çağrısıyla birçok kentte eylemler yapıldı, faşist Hindistan devletinin Maocu gerillalara ve Adivasi halkına yönelik saldırılarına tepki gösterildi.

Kagar Operasyonuna Karşı Acil Kampanya Komitesi'nin (ICSPWI) çağrısıyla Hindistan'da Adivasi halkına ve devrimcilere yönelik gerçekleştirilen saldırılara karşı bir çok kentte eylemler yapıldı. 28 Mart'ta düzenlenen eylem günü, Hindistan faşist Başbakanı Narendra Modi'nin "Mart 2026'ya kadar Hindistan'dan Maoizmi yok etme" tehdidine bir yanıt olarak gerçekleştirildi.

İsviçre'nin Zürih kentinde yüzlerce kişi bir araya gelerek, Hindistan hükümetinin gerçekleştirdiği saldırıların son bulmasını istedi. Eylem, Filistin ile dayanışma yürüyüşü ile başladı ve ardından Hindistan devrimcileriyle dayanışmayı vurgulayan bir kortej ile devam etti. Katılımcılar, Hindistan Komünist Partisi (Maoist) ve Halk Kurtuluş Gerilla Ordusu'nun önderlerinin fotoğraflarını taşıdı ve bu harekete yönelik gerçekleştirilen katliamlar ile Adivasi halklarını hedef alan operasyonları kınadı.

Eylemciler, Kagar Operasyonu'nun sivil alanlarda gerçekleştirdiği bombardımanlara, zorla yerinden edilmelere ve maden şirketlerin doğayı talan etmesine, infazlara ve tutsaklara işkencelere karşı seslerini yükseltti ve bu operasyonların bir an önce sonlandırılmasını istedi.

Eyleme, MLKP, TKP-ML, MKP, İtalya Maoist Komünist Parti, Partizan, YDG, Young Struggle, Secours Rouge International, Revolutionärer Aufbau ve bir dizi devrimci örgüt katıldı. Ayrıca Fransa, İtalya ve Almanya’dan gelen enternasyonalist gruplar da eyleme destek verdi.

Aynı gün, Brüksel, Londra, Manchester, Glasgow, Quezon, Berlin ve New York'ta da eylemler yapıldı.