5 Ekim 2024 Cumartesi

Kadınlar Birlikte Güçlü'den Polonez direnişine ziyaret

79. günündeki Polonez direnişini ziyaret eden Kadınlar Birlikte Güçlü, direnişi omuzlayan kadın işçilerin mücadelesinin tüm kadınlara güç verdiğini vurguladı.

Kadınlar Birlikte Güçlü, Çatalca'da bulunan Polonez fabrikasında Tek Gıda-İş'e üye oldukları için işten atılan ve 79 gündür kadınların öncülüğünde direnişi sürdüren işçileri ziyaret etti.

"Kadınlar Polonez işçilerinin yanında" pankartı açılan ziyarette, "Yaşasın kadın dayanışması", "İnsanca çalışma koşulları", "Polonez işçilerinin talepleri kabul edilsin", "Polonez'e sendika girecek" dövizleri taşındı.

KBG adına söz alan Serenay Giray, Kadınlar Birlikte Güçlü olarak emek sömürüsü, baskı ve şiddetle mücadele eden bir kadın toplamı olduklarını belirtti. "Buraya gelip Polonez işçilerini selamlamak ama özellikle de bu direnişi omuzlayan kadınlarla tanışmak ve konuşmak istedik" diyen Giray, Polonez işçisi kadınların neredeyse 80 gündür her gün direniş alanında olduğuna, polis şiddetiyle karşılaştığına ve gerektiğinde kaymakamın karşısına dikildiğine dikkat çekti.

"Mücadeleniz bize güç verdi" diyen Giray, kadınların fabrikalarda ve işyerlerinde kadın oldukları için daha fazla baskı ve sömürüye maruz kaldığına da işaret etti.

Ziyarette, "Kadınlar birlikte güçlü", "Direne direne kazanacağız", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları atıldı.