18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kadınlar Beşiktaş'tan seslendi: Suçlu sensin

Kadınlar Birlikte Güçlü'nün çağrısıyla İstanbul Beşiktaş'taki Barbaros Meydanı'nda toplanan yüzlerce kadın Las Tesis koreografisini sergiledi.

Kadınlar Birlikte Güçlü'nün (KBG) çağrısıyla çok sayıda kadın Las Tesis koreografisini sergilemek için İstanbul Beşiktaş'taki Barbaros Meydanı'nda bir araya geldi.

Mor eldiven takan kadınlar, Las Tesis koreografisini yüzlerce kadının katılımıyla Beşiktaş'ta sergiledi.

Kadınlar, dans koreografisini sergilemelerinin ardından "Kadınlar birlikte, birlikte güçlü", "Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop. İnadına isyan, inadına isyan, inadına özgürlük", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" ve "Kadın, yaşam, özgürlük" sloganlarının ardından eylemlerini sonlandırdı.

Kadınlar, Las Tesis'in bestelediği şu sözleri söyledi:
"Patriyarka bir yargıç / Suçlar bizi en başta / Cezası hep şiddet / Evde işte sokakta / Her gün cinayet / Erkeği koruyan adalet / Sebebi fobi, nefret / Suçlusu sensin devlet / Nerede olduğum, güldüğüm, giydiğim değil / Suçlu sensin / Tecavüzcü sensin / Suçlu polisler / Suçlu yargıçlar / Suçlu aranızda / Devlet farkında / Benim bedenim benim kararım hayır diyorsam hayırdır / Suçlu sensin"