25 Nisan 2024 Perşembe

Kadınlar Antalya'dan haykırdı: Diktatör bay bay

Antalya Kadın Platformu, Amini'nin katilinin molla rejimi olduğunun altını çizdi. Amini için İran'dan Türkiye'ye isyanı yükselteceklerini kaydeden kadınlar, diktatörlere boyun eğmeyeceklerini vurguladı. 

İran'da Mahsa Amini'nin (Jina Emini) ahlak polisi tarafından katledilmesine ilişkin eylemler sürüyor. Antalya'da sokağa çıkan çok sayıda kadın Attalos Meydanında Amini'nin hesabını soracağınız, özgürlükleri için mücadele edeceklerini kaydetti. "Mahsa Amini için İran'dan Türkiye'ye isyanımızı yükseltiyoruz" yazılı pankartın açıldığı eylemde kadınların sık sık yükselttiği "Diktatör bay bay" sloganı dikkat çekti. 

Antalya Kadın Platformu adına basın metnini okuyan Leyla Çelebi, Amini'nin nasıl katledildiğini anımsattı, ardından yükselen isyanı selamladı. Amini'nin katilinin molla rejimi olduğunun altını çizen Çelebi, "Dinci faşizme karşı mücadele eden İranlı kadınlar yalnız değildir! Kadına yönelik şiddete ses çıkarmayan, kadın katillerini her fırsatta aklayan; İstanbul Sözleşmesi gibi kadınları koruyucu yasaları iptal ettirmeye çalışan; kadın düşmanı politikaları üreten; yaşam biçimine müdahale eden, lgbti düşmanlığını ve ayrımcılığı körükleyen, festivalleri yasaklayan AKP-Saray rejiminin Türkiye'de laiklik yerine şeriat düzeninin alt yapısını oluşturma heveslisi olduğunu görüyoruz. Buna asla izin vermeyeceğimizi bir kez daha söylüyoruz" dedi. 

"Mahsa Amini şahsında katledilen kadınlar isyanımızdır" diyen Çelebi, İran'da ve dünyada erkek devletin kadınların bedenleri üzerindeki tahakkümüne karşı dünyanın tüm kadınları olarak susmadıklarını, korkmadıklarını, itaat etmediklerini kaydetti.