18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kadıköy'den direnen maden işçilerine selam

Enerji-Sen, İnşaat-İş ve Limter-İş, Soma ve Ermenek'te tüm baskı ve engellemelere rağmen direnen maden işçilerini selamladı, tüm işçi ve emekçileri, işçilerin taşıdığı onur bayrağını yükseltmeye çağırdı.

Enerji-Sen, İnşaat-İş ve Limter-İş sendikaları, Soma ve Ermenek'te direnen maden işçilerine destek için Kadıköy Süreyya Operası önünde basın açıklaması yaptı.

"Soma'da Ermenek'te direnen maden işçileri kazanacak" yazılı pankartın açıldığı eyleme çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi parti destek verdi. 

Açıklama yapan Deniz Gider, iktidarın Türkiye'yi emek cehennemine dönüştürerek uluslararası sermayeye pazarlama girişimlerinde önemli adımlar atılmak istendiğini kaydetti.

Devletin, işçi sınıfı cephesinden gelişen her türlü hareketi, kıpırdamayı baskı ve zor aygıtlarını devreye sokarak ezmeye çalıştığını söyleyen Gider, 14 yıldır ölüm ve iş kazası tazminatı alamamış, maden ocağının kapatılması sonrası 8 yıldır kıdem, ihbar ve maaş alacakları ödenmemiş Uyar Madencilik işçileri ve ailelerinin Soma'dan; yine aylardır maaşlarını alamayan Özbey Madencilik işçilerinin de Ermenek'ten Bağımsız Maden-İş'in öncülüğünde Ankara'ya yürüş başlattığını hatırlattı. 

'ONUR BAYRAĞINI DESTEK VE DAYANIŞMAYLA YUKARI ÇIKARALIM'
Yürüyüşleri engellenen işçilerin günlerdir direndiğini hatırlatan Gider, şöyle devam etti: "Bizler Soma ve Ermenek işçilerinin çiğnene çiğnene ezilen onurlarına sınıf mücadelesinin, örgütlü hareketin gücüyle sahip çıkmalarını saygıyla selamlıyoruz. İşçi sınıfını ve emekçileri bu onur bayrağını destek ve dayanışmayla daha da yukarılara çıkarmak için elbirliği yapmaya davet ediyoruz. Soma, Ermenek, Systemair HSK, Bimeks, Atlas Global, Uzel Makine, Real Market, Özer Elektrik, Muğla, Urfa, Kastamonu TÜVTÜRK, Çorum Ambarlar, Mersin ve Adana'daki Şişecam işçileriyle dayanışmak demek işçi sınıfı davasını büyütmek demektir."

Eylem, "Maden işçisi yalnız değildir", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Direne direne kazanacağınız" sloganlarıyla sona erdi.