3 Mayıs 2024 Cuma

Kadıköy'de yapılacak Ermeni Soykırımı anması yasaklandı

Ermeni Soykırımı'nın başlangıcı olarak kabul edilen 24 Nisan 1915'in yıldönümünde 24 Nisan'ı Anma Platformu tarafından Kadıköy'de yapılmak istenen anma İstanbul Valiliği'nce yasaklandı.

Yüzlerce Ermeni aydın, siyasetçi ve yazarın ölüm yolculuğuna çıkarıldığı ve Ermeni Soykırımı'nın başlangıcı olarak kabul edilen 24 Nisan 1915'in 109. yıldönümü yaklaşırken 24 Nisan'ı Anma Platformu'nun 24 Nisan çarşamba günü Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası önünde yapmayı planladığı anma İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı.

Önceki yıllarda Taksim, Tünel ve Şişhane'de 24 Nisan 1915'in yıldönümünde anma etkinlikleri gerçekleştiren 24 Nisan'ı Anma Platformu 24 Nisan 2024 Çarşamba günü Kadıköy Süreyya Operası önünde saat 19.00'da bir anma toplantısı gerçekleştirmek için İstanbul Valiliği'ne başvuruda bulundu. Başvurulara önceki iki yıl da valilikçe izin verilmemişti. Valilik bu yılki anmayı da yasakladı.

24 Nisan'ı Anma Platformu konuyla ilgili bir basın açıklaması yapacak.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon da her yıl olduğu gibi Ermeni Soykırımı'nı anmak için 24 Nisan Çarşamba günü İHD İstanbul Şubesi'nde saat 13.00'te "Tanı, Af Dile, Tazmin Et" başlıklı bir basın açıklaması yapacak.