27 Temmuz 2024 Cumartesi

Kadıköy'de Flormar'a boykot, direnişe destek

Yoğurtçu Kadın Forumu, Kadıköy'de Yves Rocher ve Flormar önünde boykot çağrısını sürdürdü. Flormar'da 120 işçinin sendikalaştığı için işten atılmasına karşı başlayan boykot eylemleri devam ediyor. Yoğurtçu Kadın Forumu da bugün Kadıköy'de Yves Rocher ve Flormar önünde gerçekleştirdiği boykot çağrısıyla Flormar direnişçileriyle dayanışmayı sürdürdü.
 
Yves Rocher önünde toplanan kadınlar açtıkları dövizlerle Flormar işçilerinin işe geri alınmasını ve taleplerinin kabul edilmesini istediler.
 
Forum adına konuşan Selin Top, Flormar'da 120 işçinin işten atıldığını belirterek "Flormar'dan alışveriş yapmak işçilerin işten atmasına ortak olmaktır" dedi.
 
Flormar işçilerinin haklı mücadelesinin yanında olduklarını göstermek için boykot eylemini gerçekleştirdiklerini belirten Top, Flormar'da kadın işçilerin eşit işe eşit ücret alamadıklarını ve haklarını alamadıklarını söyledi.
 
Anayasal hakkını kullanan işçilerin işten çıkarılmasının bir suç olduğunu belirterek Yves Rocher'un bu tablo karşısında sessiz kalmasına tepki gösteren Top, "120 işçi işlerine dönene kadar biz de boykotu sürdüreceğiz" dedi.
 
Buradaki açıklamanın ardından bir süre bekleyişi sürdüren kadınlar ardından yakındaki Flormar mağazasının önüne geçerek burada da boykot çağrısını sürdürdü.