27 Temmuz 2024 Cumartesi

Kaçak ocak sahipleri fenalaşan Nourtani'yi katletmiş

Çalıştığı kaçak ocakta Nourtani'nin fenalaştığı, daha önce başka bir suçtan ceza alan kaçak ocak sahiplerinin ise "Ortaya çıkarsa infazımız yanar" düşüncesiyle Nourtani'yi yaktıkları tespit edildi.

Zonguldak'ta, ormanda yakılmış bir şekilde cenazesi bulunan Afganistan uyruklu Mohammad Nourtani'nin çalıştığı kaçak maden ocağının sahipleri tarafından katledildiği ortaya çıktı.

Çalıştığı kaçak maden ocağında Nourtani'nin fenalaşıp hareketsiz kaldığı, daha önce başka bir suçtan ceza alan kaçak ocak sahiplerinin ise "Ortaya çıkarsa infazımız yanar" diyerek Nourtani'yi yaktıkları tespit edildi. Yakma eylemi sırasında Nourtani'nin ölü ya da sağ olup olmadığı ise Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporla belli olacak.

10 Kasım'da Kırat Mahallesi Koca Osman Sokakta yoldan geçenlerin yanmış cenazeyi görerek yetkililere haber vermesi sonrası cenazenin kaçak bir maden ocağında çalışan göçmen işçi Vezir Mohammad Nourtani'ye ait olduğu ortaya çıkmıştı. Otopside Nourtani'nin 9 Kasım'da öldüğü tespit edilirken, ailesinin 10 Kasım sabahı kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

'ORTAYA ÇIKARSA İNFAZIMIZ YANAR'
Açılan soruşturma kapsamında Nourtani'nin çalıştığı kaçak maden ocağının sahipleri gözaltına alındı. Görgü tanıkları ise Nourtani'nin çalışırken fenalaşarak bilincini kaybettiğini aktardı.

Gazete Duvar'dan Mustafa Özdemir'in haberine göre, kaçak ocak sahipleri Enver Gideroğlu ve Hakan Kornoş, kaçak çalıştırdıkları ocağın deşifre olmaması için Nourtani'yi hastaneye götürmek istemedi ve sonrasında Nourtani'yi bir battaniye içinde Kornoş'un aracının bagajına koydu ve elbiselerini de yaktı.

Gözaltına alınan ocaktaki işçilerden Serkan Kayabaş, ocak sahibinin talimatıyla madenin etrafındaki kameraların açısını değiştirdiklerini ve bu olayı hiçbir yerde anlatmamaları için tehdit edildiklerini aktardı.

DARP EDEREK ÖLDÜRMÜŞLER
Diğer taraftan jandarma kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yapılan tespitte, Nortan'ın beline kadar yanık olduğu, yüzünde darp izi bulunduğu, ağzından kan geldiği, vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu tespit edildi. Jandarma kaynaklarından edinilen bilgiye göre cinayet zanlıları ifadelerinde baygın haldeki Afgan madenciyi darp ederek öldürdüklerini ve sonra da yaktıklarını söyledi. 

OCAK SAHİBİ HAKAN KÖNÖŞ'ÜN MHP BELDE BAŞKANI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan ocak sahibi Hakan Kornoş'un MHP Gelik Belde Başkanı olduğu bilgisine de ulaşıldı. Gazete Duvar'ın ulaştığı diğer bilgiye göre, Kornoş'un babası da yaklaşık 30 yıl önce, kaçak ocak çalıştırdığı sırada jandarmadan kaçarken "dur" ihtarına uymayarak açılan ateş sonucunda yaşamını yitirdi.

O OCAK 4 GÜN ÖNCE KAPATILMIŞ
Bu arada, Nourtani'nin çalıştığı kaçak ocağın 6 Kasım'da jandarma tarafından tespit edilerek Türkiye Taşkömürü Kurumu mühendislerince patlayıcı kullanılarak kullanılamaz hale getirildiği ortaya çıktı. Kaçak ocağın kullanıma kapatıldıktan sonra, başka bir giriş açılarak tekrar faal hale getirildiği belirlendi. Olayın ardından ocak yeniden kapatıldı.