4 Mayıs 2024 Cumartesi

JKŞ, Qamişlo ve Kobanê'de kadınlar ile biraraya geldi

Qamişlo ve Kobanê'de JKŞ yaptığı toplantı ile kadınları işgale ve kadına yönelik şiddete karşı sokaklara çağırdı.

Jinen Komünst en Şoreşger (Devrimci Komünist Kadınlar-JKŞ), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamişlo ve Kobanê kentlerinde kadınlarla biraraya geldi.

Kobanê'deki toplantı SYPG binasında gerçekleştirildi. Toplantıda JKŞ adına yapılan konuşmada 25 Kasım'ın tarihine dair bilgi verildi. Konuşmada, "Mirabel kardeşlerden Arinlere uzanan bir mücadeledir kadının mücadelesi" denildi.

Toplantıda, kadınların ev içinde ve dışında yaşadıkları şiddet ve Türkiye'nin işgal saldırıları tartışıldı. "İşgal ve kadın" konusu kapsamında kadınların yaşadıkları zorluklar tartışıldı. Kadınların her gün tacize tecavüze uğradığı, fiziki, psikolojik şiddete maruz kaldıklarına değinen kadınlar, küçük yaşta evliliklerin kadının yaşamını etkilediğini belirtiler. Kadınların birliğine vurgu yapılan toplantıda, erkek şiddetine ve işgaline karşı kadınların direnişi her alanda yükseltmesi gerektiğinin altı çizildi.

Qamişlo'da JKŞ tarafından gerçekleştirilen toplantıda kadınlar işgal saldırılarına ve kadına yönelik şiddete karşı her alanda mücadeleyi büyüteceklerini belirttiler. Toplantı yapılan konuşmaların ardından sona erdi.