7 Eylül 2024 Cumartesi

İzmir'de gazetecilerden 'geçinemiyoruz' yürüyüşü

İzmir'de açlık sınırının altında kalan maaşları için yürüyüş yapan TGS üyesi gazeteciler, "Geçinemiyoruz" dedi. 

"Geçinemiyoruz haberiniz olsun" diyen gazeteciler, insanca yaşanacak ücret için İzmir'de yürüdü. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS)  İzmir Şubesi üyeleri, açlık sınırının altında kalan maaşlarına Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinedik ÖSYM önünden Türkan Kültür Merkezi önüne yürüyerek tepki gösterdi. 

"İş, ekmek yoksa haber de yok", "Herkesin sesi basın emekçisi", "Mesleğimiz için yürüyoruz" ve "Emek özgürse basın özgürdür" sloganlarının atıldığı eylemde söz alan TGS İzmir Şube Başkanı Kahramanoğlu, "Gazetecilik, tarih boyunca çok para kazanılan bir meslek olmamıştır; fakat bu dönemdeki kadar da yoksullaşmamıştık. Gazetecilerin bu kadar yoksul olduğu bir ortamda, İzmir'de açlık sınırında, Anadolu'nun birçok ilinde açlık sınırının altında ücretlerle çalışırken, bu toplumun gerçeklere ulaşma şansı kalamaz. Yoksullaşmanın tek sorumlusunun medya patronları olmadığı açık. Yıllardır iktidarın bu alandaki politikalarının da büyük etkisi mevcut. Kâğıt fiyatları her geçen gün artarken, gazetelerin ana gelir kaynaklarından biri olan resmi ilan fiyatları aynı oranda artmadı. Gazetecilik mesleği, gözaltılar ve tutuklamalar ile itibarsızlaştırıldı. Gazeteciye duyulan güven yok edildi. Patronlar baskı altına alındı ve medya kurumlarına el konuldu. Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak defalarca çağrıda bulunduk, fakat uyarılarımız dikkate alınmadı ve bugün bu tabloyla yüz yüzeyiz" dedi.

Gazetecilere yönelik baskılara dikkat çeken Kahramanoğlu, dayanışma çağrısı yaptı. Kahramanoğlu, "Bugün, bizimle ses çıkarmak isteyen fakat sendikaya katıldığı için işten çıkarılma korkusunu taşıyan meslektaşlarımız var. TGS İzmir olarak bunun da takipçisi olacağız. Haklarımızı alamadığımız yerde eylemlerimizi çeşitlendirecek ve sürekli hale getireceğiz. Biz gazeteciyiz ve buradayız. Haberiniz olsun" ifadelerini kullandı.