17 Mayıs 2024 Cuma

İzmir'de de kadınlar '8 Mart'ta ücretsiz ulaşım' talebiyle belediyeye başvurdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapan Kadınlar Birlikte Güçlü, 8 Mart'ta ulaşımın ücretsiz olmasını istedi. Açıklamanın ardından, belediyeye dilekçe verildi.

Kadınlar Birlikte Güçlü, 8 Mart'ta ulaşımın ücretsiz olması talebiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yaptı.

"8 Mart'ta ulaşım ücretsiz" olsun yazılı pankartın açıldığı eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür de katıldı.

Açıklama yapan Ayşegül Hizaroğlu, dünyanın her yerinde kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde sokağa çıkarak taleplerini dile getirdiklerini kaydetti.

Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını, Türkiye'de ise iktidarın kadın düşmanı politikalarını sürdürdüğünü söyleyen Hizaroğlu, "6284 sayılı yasa ve İstanbul sözleşmesi uygulansaydı bugün erkekler tarafından katledilen birçok kadın hayatta olabilirdi. Biz kadınlar kadın düşmanı politikalarla hayatımızın her alanın daraltılmasına ve cehenneme çevrilmesine karşı isyan ediyoruz" dedi.

'HAYATLARIMIZ VE HAKLARIMIZ İÇİN ALANLARA, SOKAKLARA'
8 Mart'ta toplu ulaşımın kadınlara ücretsiz olmasını isteyen Hizaroğlu, şöyle devam etti: "8 Mart gününde kadınların bu yoksulluk ve kriz koşullarında eylem ve etkinliklere rahatça gidebilmeleri için tüm gün ulaşımın ücretsiz olmasını istiyoruz. Belediyelerin kadın sığınma evleri açması, ücretsiz kreş ve bakım evleri açması, kadınlara istihdam sağlaması gibi kadınların hayatını kolaylaştırabilecek birçok sorumluluğun olduğunu hatırlatarak 8 Mart'ta ücretsiz ulaşım hakkının da bu sorumluluklar arasında olduğunu bir kez daha yineliyoruz. Hayatlarımız ve haklarımız için tüm kadınlarla 8 Mart'ta alanlarda ve sokaklarda olmaya."

Kadınlar, açıklamanın ardından ulaşımın ücretsiz olması talebiyle İzmir Büyükşehir Belediyesine dilekçe verdi.