30 Haziran 2024 Pazar

İzmir'de belediye işçilerinden eylem

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın toplu sözleşme haklarını gasp etmek istediğini kaydeden belediye emekçileri, "Bizler, sınıf dayanışması bilinciyle tüm emekçilerin yüksek enflasyona yenik düşmeyecek, insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşam süreceği ücretlere ve sosyal haklara sahip olmasını istiyoruz" dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin zabıta biriminde çalışan emekçiler, iş yerlerinde yaşadıklara sorunlara karşı iş bıraktı. Zabıtalar Gürçeşme Yerleşkesi'nde bulunan iş yerlerinde gerçekleştirdikleri eylemde basın metnini zabıta emekçisi Ümit Dikme okudu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın eliyle toplu sözleşmenin gasp edilmek istendiğini belirten Dikme, Tugay'ın belediye emekçisi ile arasına polisi soktuğunu ve demokratik hakların engellenmek istendiğini belirtti. 

Dikme, "Bu kentin ve yerel yönetimin tüm sorunlarını ve yükünü omuzlayan belediye emekçileri, toplu sözleşmeyle elde ettikleri 3 ikramiyeleri gasp edilmiş, yazılı metinde ‘yeni bir toplu sözleşme imzalanana dek eski toplu sözleşme yürürlükte kalır' ibaresi göz ardı edilerek Sosyal Denge Tazminatları adeta yarı yarıya tırpanlanmış ve emekçiler bayrama boynu bükük girmiştir" ifadelerini kullandı.

Son olarak belediye başkanının ifade ettiği "çalışanların haklarını daha iyi hale getirebilmek için toplu sözleşme masasına davet ediyorum" sözlerini hatırlatan Dikme, "Bizler, sınıf dayanışması bilinciyle tüm emekçilerin yüksek enflasyona yenik düşmeyecek, insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşam süreceği ücretlere ve sosyal haklara sahip olmasını istiyoruz. Ülkemizin, şehrimizin ve halkımızın sorunlarının çözümü için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.