7 Eylül 2024 Cumartesi

İzmir'de aynı koğuşta kalmak isteyen 3 sosyalist tutsak hakkında disiplin soruşturması

İzmir'de tutsak üç sosyalist hakkında aynı koğuşta kalmak istedikleri disiplin soruşturması başladı. Koğuşlarına yapılan baskında şahsi notları, çalışma defterleri ve savunma için tuttukları notlara el konuldu. Üç aydır inceleme yapıldığı iddiasıyla verilmiyor.

İzmir Buca'da bulunan Kırıklar 2 Nolu Hapishanesinde tutsak edilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski İzmir İl Eşbşakanı Vedat Çınar Altan ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi (PM) üyeleri Birkan Polat ile Ali Kılıç hakkında aynı koğuşta kalmak istedikler için disiplin soruşturması başlatıldı. 

6 Ekim 2023 tarihinde tutsak edilen Altan ve 22 Mart 2024 tarihinde tutsak edilen Polat ve Kılıç, aynı koğuşta kalmak için defalarca dilekçe vermesine rağmen reddedildi. Üç sosyalist tutsak taleplerinin reddedilmesine ilişkin protesto eylemi yaptı. 

Üç sosyalist tutsağa disiplin cezası verilirken, koğuşlarına yapılan baskında şahsi notları, çalışma defterleri ve savunma için tuttukları notlara el konuldu. Üç aydır inceleme yapıldığı iddiasıyla verilmiyor.