7 Eylül 2024 Cumartesi

İzBB'de kamu emekçileri iş bıraktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kamu emekçileri, toplu sözleşme görüşmelerinde sosyal denge tazminatlarının 14 bin liradan 8 bin liraya düşürülmesine yönelik dayatmaya karşı iş bıraktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İzBB) kamu emekçileri, toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanmasının üzerine iş bıraktı.

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube ile İzBB arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde kamu emekçilerine verilen 14 bin TL sosyal denge tazminatı, yasal sınır olan 8 bin liraya düşürülmek istendi. Buna itiraz eden kamu emekçileri yönetimle konuşmak ve duruma tepki göstermek için Belediye Meclisi'ne girmek isteyince polis saldırmıştı.

Kamu emekçileri Tüm Bel-Sen öncülüğünde iş bırakarak İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. İş bırakma eylemine ilçe belediyelerindeki kamu emekçilerinden de destek geldi. Tüm Yerel-Sen de belediye önündeki eyleme desteğe geldi.

Kamu emekçileri belediye önünde yaptığı konuşmalarda İzBB yönetiminin yasal sınırı gerekçe göstermesini bahane olarak değerlendirdi. Emekçiler, sürekli hukuksuzlukla suçlanan bir iktidarın işlerine gelen düzenlemelerin "yasal sınır" olarak gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu savundu.

Binadaki çalışanların da önemli bir bölümünün iş bırakma eylemine katılmasıyla kamu emekçileri, başkanlık ofisine yürüyüşe geçti. Kamu emekçilerinin önüne kurulan barikatlar aşıldı.

Kamu emekçileri belediye yönetiminin karardan dönerek yeniden toplu sözleşme masasına oturmasını talep ediyor.