7 Eylül 2024 Cumartesi

İtfaiye askeriyeye gönderildi, halk tek başına bırakıldı

İzmir'in Foça ilçesinde dün meydana gelen yangının ilk olarak komando birliğinden çıktığı ve askeriyedeki depolara sıçramaması için bütün itfaiye birliklerinin askeriyeye gönderildiği öğrenildi. Yangın yaşam alanlarına sıçramasına rağmen itfaiye ekipleri gitmeyince halk kendi imkanlarıyla söndürdü.

İzmir'in Foça ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayarak akşam saatlerine kadar süren yangının makilik alanda çıktığı açıklanırken, yangının bölgedeki komando birliğinde başlağı öğrenildi. Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı Okul Komutanlığı kampüsündeki yangın yaşam alanlarına da sıçradı. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesine ait tüm itfaiye birliklerinin yanı sıra İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 uçak, 2 helikopter, Yenifoça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Okul Komutanlığı, Foça Deniz Üs Komutanlığı itfaiye araçları, polis ve jandarmaya ait TOMA'lar komando birliğindeki yangını söndürmek için seferber oldu.

Yangının askeri bölgedeki depolara sıçramasını önlemek için seferber olunurken, halkın yaşam alanlarındaki yangına itfaiye müdahale etmedi. Duruma tepki gösteren halk, kendi imkanlarıyla yaşam alanındaki yangını söndürdü.

Halk Foça'daki komando birliğinde daha önce de yangın çıktığını, şikayetçi olmalarına rağmen hiçbir önlem alınmadığını söyledi.

Yangına müdahale sırasında bir itfaiyecinin de dumandan zehirlendiği öğrenildi.