6 Temmuz 2024 Cumartesi

İtalya'da Hintli işçinin ölümüne neden olan patron gözaltına alındı

Hintli göçmen tarım işçisi Singh'in yaşamını yitirmesine neden olan İtalyon patron Antonello Lovato gözaltına alındı. Latina Cumhuriyet Savcılığının soruşturması kapsamında Lovato "kasten öldürme" suçundan gözaltına alındı.

İtalya'da Latina kentinde 17 Haziran'da Hindistan vatandaşı göçmen tarım işçisi Satnam Singh'in kolunun koptuğu iş kazasının ardından evinin yakınlarında bir yola bırakan ve yaşamını yitirmesine neden olan patron Antonello Lovato gözaltına alındı.

Latina Cumhuriyet Savcılığı'nın Singh'in ölümüyle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, iki hafta önce ağır yaralı Singh'i sokağa terk eden patron Lovato, "kasten öldürme" suçundan gözaltına alındı.

Savcı, soruşturmayı "kasıtsız öldürme" suçundan başlatsa da daha sonra "kasten öldürme" olarak değiştirdi. Savcılık, aşırı kan kaybından ölen Singh'e hemen yardım edilseydi yaşamını yitirmeyeceği tespiti nedeniyle suçlamayı değiştirdi. 

Lazio Bölgesi Hint Topluluğu Başkanı Gurmukh Singh, gözaltına ilişkin olarak, "Bu haberi bekliyorduk, öfkeliydik. Lovato'nun yaptığı en kötü şey onu hastaneye götürmek yerine evinin dışında bırakmaktı. Bir kaza olabilir ancak tıbbi yardım çağırmamak kabul edilemez" dedi.