17 Mayıs 2024 Cuma

İsviçre'de kadınlar greve hazırlanıyor

İsviçre'de kadın örgütleri "Eşitlik.nokta.bitti" sloganıyla 14 Haziran'da ülke genelinde kadın grevi düzenleyeceklerini duyurdu.
İsviçre'de kadın örgütleri "Eşitlik.nokta.bitti" sloganıyla 14 Haziran'da 1991 yılından sonra yeniden "kadın grevi" düzenlenecek.
 
Biel kentinde yapılan son hazırlık toplantısına 500'ü aşkın kadın aktivisti katıldı, tüm kantonlarda grev komiteleri kuruldu ve 14 Haziran kadın grevi hazırlıkları sürüyor.
 
Öğretmenler, doktorlar ve sağlık emekçileri, memurlar ve banka emekçilerinin çağrısıyla yayınlanan metinde "Her kanton ve iş kolundan kadınlar katılıyor. Herkesin ortak talebi var. Eşitlik" denildi.
 
14 Haziran'da düzenlenecek greve 72 yaşındaki İsviçre'de kadın mücadelesinde önemli isimlerinden Christiane Brunner'de çağrı yaptı. Brunner, "'Kadın isterse, hayat durur' sloganıyla 1991 yılında sokağa çıkmıştık ve 500 bin kadın sokaklardaydı. 14 Haziran'da yeniden sokaklardayız" dedi.
 
İsviçre Kadın Çiftçiler Derneği Başkanı Lotti Baumann ise "Kendi alanımızda çok sayıda çiftçi kadınlarla tartışıyoruz ve onları bu grevimize katılması gerektiğini anlatıyoruz" dedi. Basel'de Kürt kadın hareketinden Özlem Aytac ise "Kadınlar dünya çapında toplumun tüm alanında eşitlik için sokağa çıkıyor. Bizlerde tüm alanda sokaklara çıkacağız" dedi.