27 Temmuz 2024 Cumartesi

İsviçre ve Avusturya'da eylem: Kaybedenler kaybedecek

İsviçre ve Avusturya'da düzenlenen Cumartesi Anneleri 1000. hafta eylemlerinde kayıplar bulunana dek mücadelenin süreceği kaydedildi. 

Cumartesi Anneleri 1000. hafta eylemi dolayısıyla İsviçre ve Avusturya'da çok sayıda kişi dayanışma eylemi düzenlendi. 

İSVİÇRE
İsviçre'nin Basel, Bern ve Zürich kentinde Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) tarafından organize edilen eylemlere çok sayıda kişi katıldı. Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eylemde "Kayıplar bulunsun, hesap sorulsun", "Kaybedenler kaybedecek" sloganları atıldı.

Zürich Stauffacher meydanında düzenlenen eyleme kayıp yakınları da katılarak konuşmalar yaptı. Gözaltında kaybedilenler adına saygı duruşu ile başlayan eylemde yapılan konuşmada bin haftadır süren bu mücadelenin gözaltında kaybedilen binlerce devrimci sosyalist komünist ve yurtsever için hesap sorma eylemi haline geldiği belirtildi.

Açıklamaların ardından kayıp yakınları Cumartesi Anneleri'nin hak arama mücadelesini sürdüreceklerini belirtti. 

AVUSTURYA
Viyana ve Innsbruck'ta düzenlenen eylemlerde kayıpların akıbetinin ortaya çıkarılması ve Cumartesi Anneleri üzerindeki baskıların sonlandırılması talep edildi. Viyana'da ADGB çağrısı ile düzenlenen eylem yoğun yağmur altında Stephansplatz'ta gerçekleştirildi. Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eylemde ADGB açıklaması okundu.

Türkiye ve Kürdistan'da kaybedilenlerin akıbeti açıklansın yazılı pankartın taşındığı eylemde ICAD'ın da açıklaması okundu. Kayıplar haftasına vurgu yapılan açıklamada, Cumartesi Anneleri ve İnsanlarının haklarında açılan davaların derhal sonlandırılması çağrısı yapıldı. Innsbruck'ta Marktplatz'taki eylemde "Failler 1000 haftadır cezasız" pankartı açıldı. Yapılan açıklamalarda kayıplar mücadelesine desteğin yükseltilmesi ve faşist devletlerin gözaltında kaybetme politikasına karşı enternasyonal dayanışma çağrısı yapıldı.