23 Nisan 2024 Salı

İstismar faili Volkan Kabak 2. duruşmada çocuğu ve ailesini suçladı

İkitelli'de çocuğa yönelik istismarda bulunan Volkan Kabak'ın yargılandığı davanın 2. duruşması görüldü. Kabak bilindik savunmalarla istismarı reddederken çocuğu ve ailesini suçladı. Çocuğun beyanlarının tutarlığının vurgulandığı duruşma Mart ayına ertelendi. 

İstanbul'un İkitelli ilçesinde akrabası olan çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunan Volkan Kabak'ın yargılandığı davanın ikinci duruşması Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

İstismara uğrayan çocuğun avukatları, ailesi ve istismar faili Volkan Kabak ve avukatı hazır bulundu.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada Volkan Kabak, bilindik savunmalarla suçlamayı reddetti. Kendisine iftira atıldığını öne sürdü, bir kez daha aileyi suçladı. 

İstismara maruz kalan çocuk sosyal hizmetler uzmanı eşliğinde başından geçen olayı aktardı. İstismarı anlattığı ve dosyaya sunulan günlüğü hatırlatan çocuk, o zamanlar yazdıklarının okunmasını ve başından geçenlerin bilinmesini istemediği için günlüğü yırttığını bu nedenle eksik sayfaların olduğunun altını çizdi. 

Sosyal hizmetler uzmanı çocuğun beyanlarının tutarlığı olduğunu kaydetti. 

Çocuğun avukatları Nimet Acar, Diren Cevahir Şen ve Ferdi Yamar çocuğun beyanlarını tekrarladı. Çocuğun beyanlarının tutarlı olduğunun altını çizen avukatlar, "Suçun işlendiği apaçık ortadadır bu nedenle sanığın tutuklanmasını mahkeme aksi kanaatte ise ev hapsinin devamına karar verilmesini talep ederiz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili de çocuğun beyanlarının tutarlılığına işaret etti. Volkan Kabak'ın tutuklu yargılanmasını istedi. 

Sanık avukatı olayın geçtiği yerden kaynaklı istismarın hayatın olağan akışına aykırı olduğunu öne sürdü. Kabak'ın ev hapsi adli kontrolünün kaldırılmasını istedi. 

Mahkeme heyeti istismar faili Volkan Kabak'ın ev hapsi adli kontrolünün devamıyla, duruşmayı 2 Mart 2022 gününe erteledi.