18 Mayıs 2024 Cumartesi

‘İşten atılan işçilerin yanında olmaya devam edeceğiz'

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ ve İZELMAN'da güvenlik gerekçesiyle işçilerin işten çıkarılmasına tepki gösteren Emek ve Demokrasi Güçleri, iktidarın kendi çıkardığı yasayı çiğnediğini kaydetti. Mücadelenin sonuna kadar süreceği belirtilen açıklamada, işçilerle dayanışma çağrısı yapıldı. 

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZNERJİ ve İZELMAN'dan güvenlik soruşturması gerekçe gösterilerek işçilerin işten çıkarılmasına ilişkin açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde "Güvenlik soruşturması iş barışına müdahaledir" ve "Fişleme çalışma hakkının gaspıdır" yazılı pankartların açıldığı eylemin basın metnini Elmas Köçkün okudu. AYM'nin güvenlik soruşturması şartını kaldıran kararına dikkat çeken Köçkün, AKP'nin buna rağmen bu hukuksuzluğu sürdürdüğünü belirtti.

Köçkün, "Siyasi iktidar bir kez daha hukukun arkasından dolanmakta, sadece adayı değil birinci hatta ikinci derece yakınlarını da kapsayan fişlemeleri kapsamını daha da genişleterek sürdürmek istemektedir, kamu görevleri yönünden güvenlik soruşturması/arşiv araştırması uygulamasına gidilmesinin, demokrasi olduğu iddia edilen bir ülkede hiçbir şekilde kabul edilemez" dedi. 

Cezaların şahsi olduğunu ve kimse yakınının veya bir akrabasının işlediği suçtan dolayı ayrımcılığa uğratılamayacağının altını çizen Köçkün, şöyle devam etti: "Kendi çıkardıkları kanunu çiğneyen bir düzen içerisindeyiz. İşten atmaların yasak olduğu pandemi sürecinde kanunu çıkaranlar işten atmalar resmileştiriliyor. Güvenlik soruşturması bahanesiyle yapılan hukuksuz ve keyfi işçi kıyımına son verilsin. Her türlü hukuksal ve demokratik mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. İşten atılan tüm işçilerin yanında olmaya devam edeceğiz."

Eylem, slogan ve alkışlarla sona erdi.