10 Mayıs 2024 Cuma

İstanbullulara çağrı: 'Kapımızda fatura görmek istemiyoruz' diyerek tepkinizi gösterin

DİSK/Enerji-Sen ve sayaç okuma işçileri, koronavirüs günlerinde çalışma koşullarını görüşmek için gittikleri İSKİ Genel Müdürlüğü'nde yetkililerle görüşemediler. Genel Müdürlük önünde konuşan Enerji-Sen Başkanı Süleyman Keskin, İstanbul halkına "İBB'ye, İSKİ ve İGDAŞ'a sosyal medya üzerinden 'Kapımızda fatura görmek istemiyoruz' diyerek tepkinizi gösterin" çağrısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) İSPER adlı şirketine bağlı olarak, İSKİ bünyesinde çalışan sayaç okuma işçileri, çalışma koşullarına ilişkin görüşme yapmak için DİSK'e bağlı Enerji-Sen yetkilileriyle beraber bugün İSKİ Genel Müdürlüğü'ne gitti.

Sendika.Org'a konuşan Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, görüşmeyi gerçekleştiremediklerini belirterek, "Her bölgeden bir temsilcinin katılımıyla geldiğimiz İSKİ'de, yetkililerden '5 kişi seçin, onlarla görüşelim' yanıtını aldık. Ancak işçi arkadaşlarımız, günlerdir hiçbir önlem alınmadan her sabah 5 metrekarelik alanlarda, 20 ila 60 arasında değişen sayılarda kişinin bulunduğu İSKİ işletmelerine girip çıktılar. İşçilere bu reva görülürken, konferans salonunda aramızda mesafe olacak şekilde görüşme yapma önerimizi 'Sağlıklı değil' diyerek reddetmeleri kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

İSKİ yetkilileriyle görüşme yapılamamasına tepki gösteren sendika yetkilileri ve işçiler, Genel Müdürlük binası önünde açıklama yaptı.

Türkiye'de ilk koronavirüs (Covid-19) vakasının resmi olarak açıklandığı tarihten yaklaşık iki hafta geçmesine rağmen işçilerin aynı koşullarda çalışmaya devam ettiğini belirten Süleyman Keskin, "İşçiler korunaksız bir vaziyette günde 700 abonenin kapısını çalıyor. Ancak mesele işçilerin sorunlarını konuşmaya geldiğinde 'Koronavirüs var' diyerek görüşme yapmayı kabul etmiyorlar. Bunu asla kabul etmiyoruz. Yaşanılan sorunları birlikte dile getirmek için bugün buraya geldik" dedi.

İSTANBULLULARA ÇAĞRI
İstanbul'da yaşayanlara seslenen ve "İBB'ye, İSKİ ve İGDAŞ'a sosyal medya üzerinden 'Kapımızda fatura görmek istemiyoruz' diyerek tepkinizi gösterin" diyen Keskin, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"İşçi arkadaşlarımız korunaksız bir şekilde çalışıyor. Her gün evlerine döndüklerinde aileleriyle, yakınlarıyla temas ediyor ve onlar da risk altında. Başta saha çalışanı 1400 arkadaşımız olmak üzere yarından itibaren 153'ü arayarak tepkimizi dile getireceğiz. Nöbetçi bir ekibin dışında tüm işçiler derhal sahadan çekilmeli, hastalık belirtilerinin ortaya çıkacağı 14 gün boyunca idari izinli sayılmalıdır."