17 Mayıs 2024 Cuma

İstanbul'dan Elazığ'a gelen gençler: Dayanışmayı büyütelim

İstanbul'dan üniversite öğrencileri, Elazığ'da çadır kentte yaşamaya çalışan depremzedeleri ziyaret etti. Yapılan açıklamada, gençlere dayanışmayı büyütme çağrısı yapıldı.

İstanbul'dan gelen gençlik örgütleri ve üniversite öğrencileri Elazığ'da Fevzi Çakmak Mahallesi'nde kurulu olan depremzedeleri ziyaret etti. 

Depremin ertesi günü kente giden üniversite öğrencileri, bir çok köye giderek, yardımları ulaştırmaya çalıştı. 

Çadarkentte kalan halklar sohbet eden gençler, sorun ve ihtiyaçlara ilişkin bilgi aldı. 

GENÇLERE ÇAĞRI: DAYANIŞMAYI BÜYÜTÜN
Ziyaretin ardından yapılan açıklamada, AFAD ve Kızılay'ın sadece çadır kurduğunu, ısınma ve beslenme gibi bir çok ihtiyacın karşılanmadığı belirtildi. 

Havalar soğuk olduğu için bu ihtiyaçların acilen giderilmesi gerektiği belirtilerek, yardım çağrısı yapıldı. 

Gençlik örgütleri, gençler arasında da yardımların örgütlenmesini istedi. 

BAHÇECİ: YARDIM ÇOK AMA PLANSIZLIK NEDENİYLE HALKA ULAŞMIYOR
ETHA'ya bilgi veren SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci, İstanbul'dan gelen gençler olarak bir çok yere gittiklerini ve yardım ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi. 

AFAD ve Kızılay dışında, başta HDP olmak üzere kurum ve kişilerin yardımları ulaştırmasına izin verilmediğini söyleyen Bahçeci, "Biz de yanımızda getirebildiğimiz az miktarda giysiyi dağıtmaya çalıştık. Kente oldukça çok yardım gelmiş durumda ancak çok plansız ve dağınık yapıldığı için yardımlar insanlara ulaştırılmıyor. AFAD ve Kızılay, çadır kuruyor ama ısınma, battaniye eksik kalıyor. Bir öğün yemek veriliyorsa, iki öğün verilmiyor. Ancak temel sorun barınma, ısınma ve kıyafet" dedi. 

Gençlere, üniversite öğrencilerine çağrı yapın Bahçeci, "Tüm gençler yardım toplamalı, buraya gelip depremden etkilenen insanlara yardım etmeli" diye belirtti.