17 Nisan 2024 Çarşamba

İstanbul Sözleşmesi maskesi takan öğrenciye üniversiteden ceza

Dokuz Eylül Üniversitesi, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" yazılı maske takan ve Bİ+ bayrağı taşıyan öğrenciye kınama cezası verdi. Kadınlar karara tepki gösterdi, "İstanbul Sözleşmesi'ni savunmaya, LGBTİ+'lar vardır demeye devam edeceğiz" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" yazılıDEÜ Mezuniyet Töreni'nde "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" yazılı maske takan ve Bi+ bayrağı taşıyan Rozana Urkun'a kınama cezası verildi. Kampüs Cadıları tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'ni savunmaya, LGBTİ+'lar vardır demeye devam edecekleri kaydedildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi mezuniyet törenine katılan Rozana Urkun adlı öğrenci hakkında, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" yazılı maske taktığı ve Bİ+ bayrağı açtığı bahanesiyle soruşturma başlatıldı. Okul yönetimi, Urkun'a kınama cezası verdi.

Kampüs Cadıları Twitter üzerinden yaptıkları açıklamada, İstanbul Sözleşmesi maskesi takmanın, Bi+, LGBTİ+ bayrağı taşımanın suç teşkil etmediğini vurguladı. Verilen kınama cezasının üniversitelerde hakim kılınmaya çalışılan kadın ve LGBTİ+ düşmanlığının bir sonucu olduğuna işaret edilen açıklamada, "Bulunduğumuz her yerde İstanbul Sözleşmesi'ni savunmaya, LGBTİ+'lar vardır demeye ve özgür, demokratik üniversite mücadelesini yükseltmeye devam edeceğiz" denildi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Edebiyat Fakültesi'nin 28 Eylül 2021 tarihinde yapılan mezuniyet töreninde, 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' maskesi takan ve LGBTİ+ ile Bi+ bayrağı açan üniversitelilere okulun özel güvenliği saldırmış ve öğrencilerin bayrakları alınmıştı.