18 Ekim 2024 Cuma

İsrail, Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü iddia etti

Siyonist İsrail, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta İsrail askerleriyle girdiği bir çatışmada öldürüldüğünü iddia etti.

Siyonist İsrail ordusu, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın Gazze'de öldürüldüğünü iddia etti. İşgal ordusundan yapılan açıklamaya göre, siyonist askerler, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Refah'ta 3 Hamas militanıyla çatışmaya girdi. İlk açıklamada, çatışmada öldürülenlerden birinin Hamas lideri Yahya Sinvar olup olmadığının araştırıldığı kaydedilirken, sonrasında yapılan incelemeye göre öldürülen Hamas militanının Yahya Sinvar olduğunun doğrulandığı belirtildi. İsrail ordusu, Sinvar'ın öldürüldüğü bölgede herhangi bir İsrailli rehineye de rastlanmadığını aktardı.

Yahya Sinvar'ın öldürülmeden önceki son anlarına ait olduğu öne sürülen bir görüntü de İsrail ordusu tarafından yayınlandı. Görüntülerde, İsrail askerleriyle yerin üzerinde girdiği çatışmada ağır yaralanan ve Sinvar olduğu iddia edilen bir savaşçının, kendi görüntüsünü çeken drone'a bir çubuk fırlattığı görülüyor.

Öte yandan Sinvar'ın saklandığı iddia edilen tünellerde değil yerin üzerinde bir çatışmada, tesadüfen denk gelinerek öldürülmesi dikkat çekti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bir yıl önce, Sukkot Bayramı'nda, Yahya Sinwar, 7 Ekim Katliamını organize etti ve bu saldırıda bin 200'den fazla İsrailli erkek, kadın ve çocuk vahşice katledildi. Bugün bir yıl sonra İsrail güçlerince ortadan kaldırıldı. Adalet yerini buldu. İsraillilere zarar veren her terörist bedelini ödeyecek" ifadeleri kullanıldı.

NETANYAHU: SAVAŞ BİTMEDİ
Öte yandan savaş suçlusu ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail ordusunun Sinvar'ın öldürüldüğünü açıklamasının ardından, "Yahya Sinvar öldürüldü, tüm rehineler geri gelinceye kadar tüm gücümüzle savaşacağız. Savaş henüz bitmedi. Hamas, Gazze'yi yönetemeyecek" ifadelerini kullandı.

HAGARİ: OPERASYONLARIMIZ SÜRECEK
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari ise, Sinvar'ın "İsrail'e yönelik en ölümcül saldırının" planlayıcısı olduğunu söyleyerek, "İşimiz daha bitmedi" dedi. Hagari, "Tüm rehineleri evlerine döndürene dek durmayacağız. İsrail vatandaşlarının güvenliğini sağlamaya yönelik operasyonlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Hamas, Sinvar'ın öldürülüp öldürülmediğine ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.