30 Nisan 2024 Salı

İsrail, Şam'daki İran Başkonsolosluğu'na hava saldırısı düzenledi

İsrail, Şam'daki İran Başkonsolosluğu'na hava saldırısı düzenledi, saldırıda aralarında İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun 2 komutanının da bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti.

Siyonist İsrail, Şam'ın Mezze Mahallesinde bulunan İran Başkonsolosluğu'na füzelerle hava saldırısı düzenledi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, hava saldırısı sonucu ordu komutanlarından Tuğgenerel Muhammed Rıza Zahidi ve Tuğgenerel Muhammed Hadi Hac Rahimi ile 5 yetkilinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Saldırıda hayatını kaybeden 5 yetkilinin isimlerinin Hüseyin Emanullahi, Mehdi Celaleti, Muhsin Sadakat, Ali Aga Babayi ve Ali Salihi Ruzbehani olduğu açıklandı.

Diğer yandan hava savunma sistemlerinin İsrail'in gönderdiği füzelerin çoğunu havada karşılayarak düşürdüğü kaydedildi. Saldırıda konsolosluk çevresindeki binaların da zarar gördüğü öğrenildi.

Suriye'ye son aylarda defalarca hava saldırıları düzenleyen İsrail ise henüz saldırıyı üstlenmedi.

'HIZLI, DOĞRUDAN VE GÜÇLÜ KARŞILIK VERECEĞİZ'
İran'ın Şam Büyükelçisi Hüseyin Ekberi, İsrail'in İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasını F-35 savaş uçaklarından fırlatılan 6 füzeyle hedef aldığını belirtti. Ekberi,  İsrail'in saldırısına ülkesinin "hızlı, doğrudan ve güçlü" şekilde karşılık vereceğini söyledi.

Öte yandan Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, saldırıya uğrayan İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesini ziyaret ederek İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ı telefonla aradı.

Basına açıklama yapan el-Mikdad, "Masumların ölümüne neden olan bu terör saldırısını şiddetli şeklinde kınıyoruz. Suriye, İran'ın yanında durmaya devam edecektir. İsrail'in bu saldırısı Gazze'de Filistin halkına karşı yürüttüğü savaşta yaşadığı sefil başarısızlığın bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.