27 Temmuz 2024 Cumartesi

İsrail Refah'ta Filistinlilerin çadırlarını bombaladı

Siyonist İsrail ordusu Refah'a göçe zorladığı Filistinlilerin Refah'ta kaldıkları çadır kampına bombardıman gerçekleştirdi. En az 40 kişinin katledildiği saldırıda çok sayıda kadın ve çocuğun yanarak can verdiği kaydedildi.

Siyonist İsrail, Aksa Tufanı hamlesinin ardından Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının "güvenli bölge" denilerek göçe zorlandığı Refah'ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırları bombaladı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgede yer alan çadırların bombalanması sonucu aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu en az 40 kişi katledildi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde çok sayıda çadırın ateş aldığı, pek çok çocuğun canlı canlı yanarak yaşamını yitirdiği görüldü.

Çadır kampının bulunduğu bölge, siyonist İsrail'in Refah'ta boşaltılmasını istediği noktalar arasında da yer almıyordu.

Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Kayıpları arama çalışmaları sürüyor" ifadeleri kullanıldı.

UAD, 24 Mayıs'ta aldığı yeni tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti.

İşgalci İsrail ordusu, Refah'taki hava saldırısını doğrulayarak, "Hamas üssünü" hedef aldıklarını savundu.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 239'u çocuk, 10 bin 93'ü kadın olmak üzere en az 35 bin 984 Filistinli öldürüldü, 80 bin 643 kişi yaralandı.