18 Ekim 2024 Cuma

İsrail, Gazze'de sivillerin sığındığı BM okulunu bombaladı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yine sivillerin sığındığı bir okulu bombaladı, şimdiye kadar en az 28 Filistinli katledildi, 160 Filistinli yaralandı.

Filistin'e dönük işgal ve soykırım saldırılarını sürdüren siyonist İsrail devleti, 13 gündür kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, yerinden edilen sivillerin sığındığı bir okulu bombaladı.

Cibaliye mülteci kampında yer alan ve BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) bünyesindeki Ebu Hüseyin okuluna dönük hava saldırısında en az 28 Filistinli katledildi, 160'ı aşkın Filistinli yaralandı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun kuşattığı, yaklaşık 400 bin Filistinlinin yaşadığı Gazze'nin kuzeyinde sağlık sisteminin çöktüğü ve işgal ordusunun hastaneleri boşaltmaya zorladığı kaydedildi.

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyini 13 gündür kuşatma altında tutarak bölge halkını göçe zorluyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadın olmak üzere 42 bin 438 Filistinli katledildi, 99 bin 246 Filistinli yaralandı.