29 Mart 2024 Cuma

İşkenceye uğrayan Ağaç A.Ş. işçisi işten atıldı

İBB'ye bağlı Ağaç A.Ş.'de müdürler tarafından işkence gören işçi Bilal Atan işten atıldı. Atan'ın işkence gördüğü saldırı "kavga" olarak nitelenerek işten atma gerekçesi yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Ağaç A.Ş. işçisi Bilal Atan, 18 Ekim'de şirket yöneticileri Müslüm Turgut Özcan, Satılmış Teke, Mahir Ceylan ve Ahmet Mengene'nin saldırısına uğramış ve sendikalı olduğu için gördüğü işkence sonucu hastaneye kaldırılmıştı.

Birleşik İşçi Kurultayı (BİK), Bilal Atan'ın 25/11 sayılı iş kanunu gerekçe gösterilerek işten atıldığını duyurdu. Bilal Atan'ın üyesi olduğu DİSK'e bağlı Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası'na (BTO-SEN) işten atıldığını bildirdiği ancak sendikanın Atan'ın işkenceyi teşhir ettiği basın açıklamasını kastederek, "Biz seni 'basın açıklamasına katılma, işten atılırsın' diye uyarmıştık. Bir şey yapamayız" cevabı verdiği öğrenildi. Bilal Atan'ın konuştuğu insan kaynakları yetkililerinin ise Atan'ın işkenceye uğradığı saldırıyı "kavga" olarak nitelediği ve işten atılma gerekçesinin bu olduğunu söylediği kaydedildi.

BİK, "Saldırıya uğrayarak işkence gören işçi olmasına rağmen, olayı kavga olarak göstererek işkencecilere ses çıkarmayan, işçiyi işkence görmesine rağmen suçlu bulan ve işinden atan sahte bir İBB Ağaç A.Ş. disiplin kurulu ve tüm bunlara seyirci kalan bir sendika ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı ve işten atılan Atan'ın işine derhal iade edilmesini, işkenceci müdürlerin ise işten atılarak yargılanmasını istedi.