25 Nisan 2024 Perşembe

'İşçilerin mücadelesi, kadınların iradesi bu yasağı tanımaz'

EnerjiSA'ya bağlı Başkent Elektrik'te işten atıldıkları için direnen enerji işçilerinin aileleri, Sabancı Holding önünden seslenerek "Artık yeter" dedi.

DİSK/Enerji-Sen üyesi işçilerin EnerjiSA'da işten atmalara karşı başlattığı direniş 59'uncu gününe girerken, Levent'te bulunan Sabancı Holding ve çevresine Sabancı Holding'in isteğiyle Kaymakamlık eylem yasağı koydu.

Nöbet alanına gelen aralarında Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin'in de olduğu 7 kişi gözaltına alındı. 

Direnişteki işçilerin aileleri holding önüne gelerek gözaltı ve yasaklama kararına tepki gösterdi.

kadınlar, derinleşen ekonomik krizin üzerine eşlerinin işten çıkarılmasıyla mahkum edildikleri yoksulluğu anlattı. Enerji işçisi Erdal Şener'in eşi Ayşegül Şener, "Eşim ve arkadaşları yaklaşık 2 aydır direnişte. Onlar burada direnirken bizler de evimizde açlık ve yoksulluğa karşı direniyoruz" ifadelerini kullandı. Sabancı Holding'e seslenen Şener, "Eşlerimizi neden işten çıkardınız? Hırsızlık mı yaptılar, arsızlık mı yaptılar, yolsuzluk mu yaptılar? Artık yeter, sizler yatağa tok giriyorsunuz bizler ise aç giriyoruz" dedi.

Eylemde konuşan Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız ise, Valiliğin aldığı keyfi yasak kararını tanımadıklarını vurgulayarak, "Sizler istediğiniz gibi yasağı alın. Enerji işçilerinin mücadelesi, kadınların iradesi bu yasağı tanımaz" dedi.

Eylem boyunca, "Evdeki tencere kimin umurunda, bu dünyanın yükü benim omzumda" ve "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları atıldı.