25 Nisan 2024 Perşembe

İşçiler patrona yanıtı LC Waikiki mağazasında eylemle verdi

LC Waikiki'nin yaptığı açıklamayla kendileri hakkında söylediği yalanları City Center Outlet'te bulunan mağazada teşhir eden LC Waikiki direnişçileri, boykot ve mağazaları eylem alanına çevirmeye çağırdı.

Direnişlerinin 15. gününde olan LC Waikiki işçileri, şirketin yalan açıklamasını ve  kendilerine attığı iftirayı City Center Outlet'te bulunan LC Waikiki mağazasında protesto etti.

Esenyurt'ta bulunan AVM'deki LC Waikiki'de gasp edilen promosyon haklarını istedikleri ve kendilerine dayatılan angarya işleri reddettikleri için Kod 46 ile işten atıldıklarını; kıdem ve ihbar tazminatlarının gasp edildiğini, başka bir kurumda işe girmelerinin de engellendiğini anlatan işçiler, alışveriş yapanları boykoto çağırdı.

Alışveriş yapanlar boykoto katılarak işçileri alkışlarla destekledi.

Mağaza içinde bir süre boykot çağrısı yapan işçiler daha sonra Cıty Center Outlet içinde eylemlerini sürdürdü. Halka açlık ve yoksulluğu kabul etmedikleri için işsiz kaldıklarını anlatan işçiler dayanışma çağrısı yaptı.

İşçiler daha sonra eylemlerini AVM dışına taşıdı. Burada da halka yönelik konuşmalar yapan işçiler karda kışta faturaları ödeyemedikleri için doğalgazı açımadıklarını, eve ekmek götüremediklerini anlattı.

LC Waikiki'nin yaptığı açıklamada kendilerine yönelik yalanları tek tek teşhir eden işçiler, LC Waikiki'yi boykot ve mağazaları eylem alanına çevirmeye çağırdı.