16 Nisan 2024 Salı

İşçi ve emekçi mitingine çağrılar sürüyor

16 Ekim'de düzenlenen işçi ve emekçi mitingine çağrı yapan İşçi Emekçi Birliği, "Gelin hep birlikte mücadele edelim, hakkımız olanı kazanalım" dedi. 

İşçi Emekçi Birliği'nin, "Artık yeter emeğimiz ve haklarımız için işçi, emekçi mitingi" şiarıyla düzenleyeceği 16 Ekim mitingine ilişkin çalışmalar sürüyor. İşçi Emekçi Birliği (İEB), Uzunçayır ve Mecidiyeköy metro duraklarında sabah saatlerinde işçi ve emekçilere yönelik konuşmalarla bildiri dağıttı ve mitinge çağırdı. 

'BU GİDİŞATA DUR DİYENLERİ BASKI VE ZORBALIKLA SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR'
Halka yönelik konuşmalarda, "Artan işsizlik, hayat pahallılığı, fahiş kiralar, düşük ücretler hepimizin belini büküyor. İnsanca koşullardan uzak, baskı ve mobbing altında çalışıyoruz. Gerçeği yansıtmayan enflasyon ve işsizlik oranları ile bizleri oyalamaya çalışanlar servetlerine servet katıyor, krizin faturasını bizlere kesiyorlar. Örgütlenme hakkımız sermaye ve iktidar eliyle engelleniyor. Bu gidişata 'dur' diyenleri baskı ve zorbalıkla sindirmeye çalışıyorlar. 

'İŞÇİ VE EMEKÇİLERİ BÖLÜP PARÇALIYORLAR'
Rant, talan, yolsuzluk ve hırsızlıkta sınır tanımayanlar, kardeş halklara, Kürt halkına yönelik savaş ve saldırganlık politikalarını her gün daha da arttırıyorlar. Gençlerin eğitim hakkını, geleceğini çalıyorlar. Buldukları her fırsatta kadın düşmanlığını devreye sokuyor, kadınların kazanılmış haklarına saldırıyorlar. Göçmen düşmanlığını kışkırtıyor, biz işçi ve emekçileri bölüp parçalıyorlar" denildi.

'BİRLİK OLMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK'
Yılın başından bu yana onlarca işyerinde, binlerce işçinin eylemlerle haklarını aradığı hatırlatılan konuşmalarda, "Bugün de yanı başımızda İBB, ETF Tekstil, Pulver Kimya, Asen Metal, Ceva Lojistik işçileri direnmeye devam ediyor. Sermaye iktidarı saldırılarına, yağma ve talana son gaz devam ederken birileri de bizlere 'seçimi bekleyin' diyor. Ancak bizim kaybedecek vaktimiz, emeğimiz ve haklarımız için mücadele etmekten, birlik olmaktan başka seçeneğimiz yok" denildi.

'MÜCADELE EDELİM, HAKKIMIZI ALALIM'
"Gelin hep birlikte mücadele edelim, hakkımız olanı kazanalım" denilen konuşmalarda, mitingin amacı şu maddelerle sıralandı: 
🔹 "İşten atmaların yasaklanması, herkese iş ve gelir güvencesi için, 
🔹 İnsanca yaşanabilir ücret için, 
🔹 Taşeron çalışmanın yasaklanması için, 
🔹 İşyerlerinde taciz, baskı, mobbingin son bulması için, 
🔹 KHK'lerin iptal edilmesi, güvenlik soruşturmaları ile işten atmaların son bulması için, 
🔹 Sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırmak için, 
🔹 EYT'lilerin taleplerinin kabul edilmesi için, 
🔹 Gömen işçilere yönelik ayrımcılığa, saldırılara son verilmesi, eşit ve güvenceli çalışma hakkı sağlanması için, 
🔹 Ranta dayalı dönüşüm politikaları ile barınma hakkının gasbını, fahiş kira zamlarını ortadan kaldırmak için, 
🔹 Temel tüketim maddelerine yapılan zamların sona ermesi için, 
🔹 Elektrik, su ve doğalgazın insani ihtiyaç oranında ücretsiz sağlanması için mücadeleye, 16 Ekim'de işçi emekçi mitingine."