27 Temmuz 2024 Cumartesi

İşçi Emekçi Birliği'nden İzmir'de eylem

İzmir'de bir araya gelen İşçi Emekçi Birliği açlık, yoksulluk, baskı, savaş ve sömürü düzenine karşı mücadele çağrısı yaptı.

İşçi Emekçi Birliği, İzmir'de "Açlık, yoksulluk, baskı, savaş ve sömürü düzenine artık yeter" şiarıyla Konak Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi. "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" ile "Faşizm yenilecek, sömürü son bulacak. Sosyalizm kazanacak" pankartlarının taşındığı eylemde, sık sık "Yolunuz işçi sınıfının yoludur", "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı. Eyleme, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) İzmir Milletvekili Burcu Gül Çubuk'un yanı sıra kentte bulunan siyasi parti ve sendika temsilcileri katıldı.

İşçi Emekçi Birliği adına konuşan Sibel Yaşar, fabrikaların AKP döneminde işçi toplama kampına, ülkenin ise açık hapishaneye çevrildiğini belirtti. Temel hak ve özgürlüklere dönük saldırılara her gün yenisinin eklendiğini kaydeden Yaşar, "Baskı ve zorbalıkla ayakta kalan burjuvazi ve hizmetindeki AKP-MHP, kendi düzenlerinin yasalarını, anayasasını dahi hiçe sayıyor. Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen Cumartesi Anneleri aylarca saldırıya uğradı. Siyasi tutsaklar, Gezi tutsakları, avukatlar, gazeteciler keyfi olarak zindanlarda tutuluyor. Her gün devlet terörü tırmandırılıyor. Katiller ödüllendiriliyor, cemaatler ve çeteler korunup kollanıyor" dedi.

Kürt halkının özgürlük ve eşitlik talebine dönük saldırılara da değinen Yaşar, "Kürt halkının kazanımlarını yok etmek için yeni saldırılar devreye konuluyor. Rojava'da gerçekleştirilen saldırılarla köyler, kasabalar yok ediliyor, katliam gerçekleştiriliyor. Topluma sürekli şovenizmi pompalayarak, işçi sınıfı ile Kürt halkının ulusal özgürlük mücadelesinin buluşmasını engellemeye çalışıyorlar. Bu oyunu işçilerin, emekçilerin ve halkların ortak mücadelesini büyüterek bozacağız. İşçi sınıfı ile Kürt halkının haklı meşru taleplerle yürüttüğü mücadele arasında köprüler kuracağız. İşçilerin birliği halkların kardeşliği mücadelesini büyüteceğiz" ifadelerini kullandı.

Eylem, HEDEP Milletvekili Burcu Gül Çubuk ile diğer katılımcıların konuşmalarının ardından Vodvil müzik grubunun seslendirdiği şarkılarla son buldu.