29 Mart 2024 Cuma

İşçi Emekçi Birliği: Tüm LC Waikiki mağazalarını eylem alanına çevirelim

17 gündür direnişte olan LC Waikiki işçileri için Mecidiyeköy'de eylem yapan İşçi Emekçi Birliği, sınıf dayanışmasını yükseltme ve tüm LC Waikiki mağazalarını eylem alanına çevirme çağrısı yaptı.

İşçi Emekçi Birliği, haklarını istedikleri için Kod 46'yla işten atılan ve direnişlerinin 17'nci gününde olan LC Waikiki işçileri için Mecidiyeköy'deki LC Waikiki mağazası önünde toplandı. Çok sayıda kişinin katıldığı eylemde, "Atılan işçiler geri alınsın! LC Waikiki'de direniş kazanacak" pankartı açıldı.

Eylemde ilk sözü alan LC Waikiki işçisi Abbas Sayılka, 14 işçinin Kod 46'yla işten atıldığını belirterek, Kod 46 yüzünden hırsızlıkla damgalandıkları ve başka işlerde çalışamadıklarını söyledi. Haklarını aradıkları, maaşlarında iyileştirme ve promosyon haklarını istedikleri için işten atıldıklarını hatırlatan Sayılka, 17 gündür Esenyurt'ta yer alan LC Waikiki deposu önünde direndikleri bilgisini paylaştı.

Bu direnişi Limter-İş Sendikasıyla birlikte sonuna kadar devam ettireceklerini ifade eden Sayılka, tüm halkı LC Waikiki ürünlerini boykot etmeye çağırdı. Sayılka, şu ifadeleri kullandı: "LC Waikiki'yi boykot edelim ki işçiler sömürülmesin. Buradan herkese sesleniyorum, lütfen LC Waikiki işçilerine destek olalım, LC Waikiki işçilerinin yanında olalım."

İşçi Emekçi Birliği adına konuşan Kutsal Yazar, işlerinden olan ve direnen işçiler için burada olduklarını söyledi. Patronların kar hırsı yüzünden haklarını arayan 14 işçiyi ekmeğinden ettiğini kaydeden Yazar, "Bizler İşçi Emekçi Birliği olarak tüm direnen, hakları gasp edilen işçilerin her nerede olursa onların destekçisi, hak arayanı ve mücadelelerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi. Haklarını istedikleri için işten atılan LC Waikiki depo işçilerinin 17 gündür direnişte olduğunu hatırlatan Yazar, kendilerinin de her alanı direniş alanına çevireceklerini kaydetti.

LC Waikiki patronlarının gerçek yüzlerini teşhir ederek tüm mağazaları eylem alanına çevireceklerinin altını çizen Yazar, "Buradan duyuruyoruz: LC Waikiki patronları ne kadar yalan açıklama yaparsa yapsın, 'Sorumluluk bizde değil başkalarında' desin, bizler biliyoruz ki sorumlular her zaman patronun kendisidir. İşçiler haklarını alana kadar bizler tüm mağazaları eylem alanı olarak kullanarak mücadeleye devam edeceğiz, mücadeleyi yükselteceğiz" dedi.

Eylem boyunca, "Atılan işçiler geri alınsın", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları atıldı. Eylem sırasında caddeden geçen halk alkışlarla eyleme destek verdi.