4 Temmuz 2024 Perşembe

Invest Vadi işçileri 4 gündür aç, susuz direnişte

Invest Vadi şantiyesinde çalışan inşaat işçilerinin direnişi 4. gününde sürüyor. Onlarca metre yükseklikteki dış cephe iskelesi ve inşaatın çatısında 24 saat direnişte olan işçiler, 4 gün boyunca yalnızca bir öğün yemek geldiğini aktardı. Aç, susuz direnişi sürdüren işçiler haklarını elde edene kadar vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, dayanışma çağrısı yaptı. 

Sarıyer Ayazağa Invest Vadi Şantiyesinde çalışan inşaat işçileri gasp edilen ücretlerinin ödenmesi ve yemeklerin düzeltilmesi için direnişe geçti. İşçilerin direnişini kırmak isteyen patron yemek ve su gönderilmesini engelliyor. Gece gündüz şantiyede direnen işçiler direnişi bugün 4. gününde. İşçiler hiçbir koşulda geri adım atmayacaklarını kaydetti. 

Dayanışma ziyaretinde bulunan bir gazetecinin kendilerine bir öğün yemek getirttiğini kaydeden direnen işçilerden Erol Bacanak, "Dört gün boyunca sadece bir öğün yemek geldi" dedi. Umut-Sen Tv’ye direnişin amacını anlatan Bacak, "13 aydan beri burada çalışıyoruz. Bu zaman zarfı içinde paramızı aldık ama içeride biriken, kesilen kesintilerimiz vermediler. En sonunda işi bitirtip, ‘size verecek para yok’ dediler. Olay bundan ibaret" ifadelerini kullandı.

Proje müdürünün iş bitene kadar "ödeme yapılacağı" şeklinde kendilerini oyaladığının altını çizen Bacanak, tek bir sözün dahi tutulmadığını söyledi. "Alacağımızın esas kısmını vermediler" diyen Bacanak, haklarını alana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.