24 Nisan 2024 Çarşamba

İnşaat işçilerinden şantiyede eylem

Acıbadem Hastanesi Merkez Şantiyesi'nde inşaat işçileri tüm şikayetlere rağmen düzeltilmeyen yemekler için isyan etti. Eylemin ardından patronlar, yemekleri düzelteceklerini söyledi. 

İstanbul Acıbadem Hastanesi Merkez Şantiyesinde inşaat işçileri kendilerine verilen soğuk ve kurtlu yemeklere isyan etti. 

Ataşehir'de bulunan şantiyede aralarında DİSK Dev Yapı-İş üyesi işçiler, şikayetlere rağmen düzeltilmeyen yemekler için eylem yaptı. 

"İnşaat işçisi yalnız değildir" sloganı atan işçiler yemekhanede de baretleriyle  ses çıkarma eylemi yaptı. 

İşçilerin bildirdiğine göre; yemekler soğuk, çeşitler az, yetersiz ve miktarlı. Öte yandan yemekhane küçük ve hijyenik değil. 

İşçilerin yaptığı eylemin ardından hafta sonu olmasına rağmen patronlar şantiyeye geldi ve şartları düzelteceklerinin sözünü verdi.

ETHA'ya konuşan Dev Yapı-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Demir, barınma şartlarının da hiç uygun olmadığını belirtti. Demir, koşullar düzelene kadar mücadele edeceklerinin altını çizdi. Demir, "Birçok şantiyede bu problemleri yaşıyoruz. Bunları bize ne korkularla bildirdi işçiler. Çünkü işten atılmaktan korkuyorlar. Bundan dolayı kimse ses çıkaramıyor. Sendikanın üyelerinin cesaretiyle eylem yapıldı. Bu alanda bütün eksikleri kabul ediyoruz ancak inşaat işçileri yalnız olmadıklarını, sendikalarıyla bütünleşmesi aynı şekilde sendikanın da işçilerle bütünleşmesi gerektiğini kabul edioyruz. Örgütlü mücadele edceğiz. Direnişle kazanacağız" diye konuştu.