2 Mayıs 2024 Perşembe

İnşaat İş direnişte: Mafyatik yöntemlerle bizi korkutamazsınız

Üyelerinin gasp edilmek istenen hakları ve ana firma İç Kale İnşaatın mafyatik yöntemlerine karşı İnşaat-İş, Esenyurt Belediyesi önünde direnişe başladı. Mafyavari yöntemlerle kendilerini korkurtmak isteyenlere seslenen inşaat işçileri, "Hakkımızı almadan ne şantiyeyi ne de burayı terk edeceğiz. Sadaka değil alın terimizi istiyoruz" dedi. 

İnşaat-İş, Esenyurt 5 Lise Kampüsü şantiyesinde çalışan üyelerinin hakları için direnişe başladı. Esenyurt Belediyesinin "5 lise bir arada" projesini üstlenen ve ana firma olan İç Kale İnşaat, işçilerin üç aydır maaşlarını ödemiyor.

Ücretleri gasp edilen işçiler dün seslerini duyurmak için kule vince çıkmıştı. Patron sorunu çözmek yerine şantiyeye silahlı adamları doldurmuş, işçilere ve sendika yöneticilerine gözdağı vermek istemişti.

ESENYURT BELEDİYESİ ÖNÜNDE DİRENİŞ BAŞLADI
Mafyavari yöntemlere ve sermayenin hak gasplarına boyun eğmeyeceklerini kaydeden İnşaat-İş bu sabah Esenyurt Belediyesi önünde direnişe başladı. "Ana firmanın 'İçkale İnşaat' olduğu 5 Lise Bir arada Projesinin işçileriyiz. 3 aydır ödeme alamadık" ve "Esenyurt Belediye Başkanı hakkımıza sahip çık" pankartlarını açan işçiler sık sık, "İnşaat işçisi köle değildir", "Ücret haktır gasp edilemez" sloganları attı. 

'SADAKA DEĞİL ALIN TERİMİZİ İSTİYORUZ'
Birleşik İşçi Hareketi (BİH), Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Emek Komisyonu, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Esenyurt İlçe Örgütü ve Dev Yapı-İş'in de katıldığı eylemde, söz alan İnşaat-İş yöneticilerinden Yunus Özgür, İç Kale ve Esenyurt Belediyesinin işçilerinin haklarını gasp etmeye çalıştığının altını çizdi. Özgür, "Dün işçi arkadaşlarımız kule vince çıktı. İç Kale firması mafyavari yöntemlere başvurarak, bizleri korkutacağını sanarak silahlı adamlarını şantiyeye soktu. Biz hakkımızı almadan ne burayı ne de şantiyeyi terk edeceğiz. Biz alın terimizi istiyoruz. Sadaka değil alın terimizi istiyoruz" dedi.  

KARABULUT: EYLEMİMİZİN GÜCÜNÜ GÖRDÜLER
Direniş alanını ziyaret eden Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, “Birlikte olup direneceğiz. Kaç aydır sizi oyalıyorladı, yan yana geldiniz. Eylem koydunuz. Şimdi onlar peşinizde koşup sorunu çözmeye çalışıyorlar. Günlerdir sorunu çözmek istediğimizde adım atmadılar ama eylemin gücünü gördüler. Kazanacağız. İnşaat-iş hangi eyleme çıktıysa kazandı, bunu da kazanacak” dedi. 

İşçiler hep birlikte “Direne direne kazancağız” sloganı attı.