18 Eylül 2024 Çarşamba

İhraç edilen KESK'liler: Direnenler mutlaka kazanır

İhraç edilen KESK üyesi kamu emekçileri direnişlerine Bakırköy ve Kadıköy'de devam etti. Eş zamanlı yapılan oturma eylemlerinde KHK'ların iptal edilmesi talep edildi. OHAL KHK'ları ile görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin direnişi 66'ıncı haftasında sürüyor. KESK üyesi direnişçiler, Kadıköy ve Bakırköy'deki oturma eylemlerinde "İşimizi geri alacağız" dedi.

Bakırköy Özgürlük meydanında yapılan eylemde KESK üyeleri adına açıklama yapan Fatma Akkın, “Hiçbir gerekçe gösterilmeden ihraç edilmemizi kabul etmiyoruz. AKP’nin bu zulmüne direnerek cevap veriyoruz. Bizler de AKP’ye yeter diyoruz” dedi. Akkın, 150 binden fazla emekçinin ihraç edilmesine, çocukların cinsel istismara uğramasına, kadına yönelik şiddete, tacize, tecavüze, çocukların cemaat yurtlarına mahkum edilmesine, iş cinayetlerine, kölece çalışma koşullarına ve emek sömürüsüne, OHAL düzenine, KHK zulmüne ve doğanın talan edilmesine de 'yeter' dediklerini vurguladı.

Aynı zamanda açtıkları imza standıyla kampanyalarını sürdüren direnişçiler, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “AKP’nin memuru olmayacağız” sloganlarını attı.

Kadıköy'deki oturma eyleminin adresi Altıyol’da ise “KHK’lar gidecek biz kalacağız” ve “Haksız hukuksuz ihraçlara hayır” pankartı açılarak KHK'ların iptal edilmesi çin imza toplandı.

Burada konuşan Mehmet Sarı, işlerinden edilen emekçilerin SGK kayıtlarında ihraç edildikleri ibaresinin yer aldığı için başka bir işe girmelerinin engellendiği hatırlattı. Ülkeyi OHAL ve KHK’larla yöneten AKP’nin seçimleri erkene alarak kendi yaratmak istediği sistemi güvenceye almak istediğine vurgu yapılan açıklamada, “Tarihin değişmeyen tek doğurusu vardır; zalimler yenilir, direnenler mutlaka kazanır. Biz kazanacağız” denildi.